≫ 

Njen život je i dalje misterija: Zbog čega je princeza Dajana i nakon kraja braka nosila verenički prsten?

Ona je bila najomiljenija britanska princeza ikad, a priče o njoj se i dan danas pričaju

  • 4
Prošlo je 20 godina kako je princeza Dajana poginula u saobraćajnoj nesreći u centru Pariza. Princeza Dajana je bila omiljena britanska princeza Foto: Tanjug/AP

Nakon što se 1992. godine razišla sa princom Čarlsom, princeza Dajana je ipak i dalje nastavila da nosi i svoj verenički prsten i burmu. Razvod je okončan 1996. godine, a najomiljenija britanska princeza je nastavila da nosi ovo prstenje iz jednog posebnog razloga.

Postanite bar 10 godina mlađi: Najbolji načini kako da usporite svoj biološki sat

Prsten s kojim je princ Čarls 1981. godine zaprosio princezu Dajanu se smatra jednim od najposebnijih i najlepših vereničkih prstenova. Kada je izabrala prelepi 12-karatni safir koji okružuje 14 dijamanata, Dajana je prekršila tradiciju izabravši prsten koji nije bio rađen posebno za nju i nije bio porodično nasleđe, već ga je napravila londonska zlatara "Garrard".

Nakon što se 1992. godine razišla sa princom Čarlsom, princeza Dajana je ipak i dalje nastavila da nosi i svoj verenički prsten i burmu Foto: Tanjug/AP

Kada su se Dajana i Čarls 1992. godine razišli, princeza je nastavila da nosi oba prstena sve do 1996. godine kada je razvod bio konačno završen. Čim je prestala da živi sa Čarlsom, prema protokolu britanske kraljevske prpdice, Dajana više nije bila obvezna da nosi to prstenje, ali ga je ipak zadržala još četiri godine.

Učinila je to iz dirljivog razloga: iz poštovanja prema svojim sinovima.

Kada su se njihovi roditelji razišli, princ Vilijam je imao 10, a princ Hari devet godina. Dajana je ovim činom želela da bude uviđavna prema svojim dečacima, naročito tokom javnih pojavljivanja. Prstenje je nosila i za vreme poseta koledžu Eton sa Vilijamom i Harijem, dva dana nakon što je njenom braku i na papiru došao kraj.

Princeza Dajana sa sinovima prnčevima Viljamom i Harijem Foto: Tanjug/AP

VIDEO: I kraljica je zbog Megan prekršila mnoga pravila

(Telegraf.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baka

    16. septembar 2018 | 13:34

    Bila je svačija a ničija

  • Maja

    16. septembar 2018 | 12:45

    Tako je zapisano u zvezdama i tu se nemoze nista.

  • slađa

    18. septembar 2018 | 23:18

    Princeza Dajana je u suštini bila nežna i odana. Njen bunt je bio više nešto atipično za vreme i okolnosti. Kasnije je sve predimenzionirano i shvaćeno kao problematično. Njena harizma i danas pleni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA