≫ 

Pomozite sebi da brže prebolite: Ako radite ovo kada prolazite kroz raskid, pre ćete zaboraviti na bivšeg partnera

Raskid nikada nije lak ni za onoga ko je ostavljen, ali ni za onoga ko ostavlja

  • 3

Kroz svaki raskid je jako bolno prolaziti jer je tu bilo uvek svega i svađa, plača, poricanja, ljutnje i tuge, a uvek nam se čini da velikom užasnom koktelu emocija nema kraja.

Snimao je svoju devojku dok usisava sobu, a onda je video nešto zbog čega je momentalno RASKINUO s njom (VIDEO)

Često što više dani prolaze bivamo sve više tužni i opsednutiji proveravanjem šta naš bivši partner radi, kači na društvene mreže i provera da li je već neko tu da ih teši. Špijuniranje je prosto jače od nas, a jedno istraživanje tvrdi da upravo razgovorom s nekim o raskidu i prošloj vezi pomažemo sebi da brže prebolimo.

Raskid nikada nije lak i bezbolan. Foto: Pixabay.com

Stručnjaci su analizirali posledice raskida kroz eksperiment sa 210 pojedinaca koji su nedavno prošli kroz raskid. Došli su do zanimljivog zaključka: oni koji su razmišljali i diskutovali o svom raskidu sa drugim ljudima uspeli su pre da prebole i da se psihički odvoje od bivšeg partnera.

Stručnjaci nisu sigurni zašto je fokus na raskid i bivšu vezu dobar za nastavljanje dalje, zaključujući da je razlog gledanje na raskid iz druge perpektive. Psiholog doktor Gaj Vinč kaže da naš mozak na raskid reaguje istom onakvom euforijom kao i mozak zavisnika kada se skinu sa teških droga.

Razgovarajte o raskidu sa prijateljima. Foto-ilustracija: Pixabay.com

On je istakao da se raskid može preboleti tek onda kada smo načisto sami sa sobom zašto je uopšte došlo do njega. Ako niste sigurni zašto ste raskinuli sa partnerom, nemojte razlog da tražite od njega. Jednostavno izmislite neki koji neće uticati na vaše samopouzdanje poput “nije mogao da se prepusti”. Samo mi možemo da odlučimo koliko ćemo tugovati i jesmo li spremni nastaviti dalje.

VIDEO: Kortni Kardašijan je objasnila kako preboleti super frajera za nekoliko dana

(Telegraf.rs/super1.net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 22. septembar 2018 | 19:53

    Ако сте дали све од себе а дошао крај нема за шта да жалите. Осмехом наставите даље

  • Kesten

    23. septembar 2018 | 08:41

    Sve dato od sebe i ostavi me nakon 10god , sta reci ?? Toliko o zeni koja je dobila sve. Non stop mi u glavi pokusavam da dodjem sebi ali ne ide nikako za sada , nadam se pobedi 💪.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA