5 modnih kombinacija koje NIKAKO ne treba da nosite na velikim vrućinama

Imajte na umu da se metalne narukvice i ogrlice lako zagrevaju, a potom tu toplinu prenose na telo, koje se onda teško hladi

  • 3

Nošenje tankih i prozračnih materijala poput lana, lagana i svetlija odeća, preporuka je kada je zbog tropskih vrućina na snazi crveni meteo alaram.

Vrhunac toplotnog talasa: Dostiže 42 stepena, a posle njega nam stiže kratko "osveženje". Evo i kada

PRAVI PODACI SU JEZIVI: Evo kolika je stvarno temperatura u automobilima u 16h, na sedištu i volanu dok je napolju +40. Merili smo u crnom i belom autu (FOTO)

Ove namirnice obavezno izbegavajte kada je napolju +30 jer možete da završite u bolnici

Tamnu odeću treba izbegavati, jer ona upija toplotu. Po vrućini je najbolje nositi otvorene sandale kako se noge ne bi znojile i otekle.

Predstavljamo vam savete za ovo vrelo leto:

A post shared by Sarah Bianchi (@chicneverland) on

1. Prstenje

Kada je napolju jako vruće, ruke otiču i znoje se, a inače neprimetno prstenje koje nosite svaki dan, odjednom mogu izazvati neprijatnost, pa bi bilo najbolje da ga zameniti nekim drugim nakitom, poput "statement" naušnica ili slojevitih ogrlica.

2. Sandale na vezivanje

Sandale s dugačkim pertlama, koje se oko noge omataju i nekoliko puta, u vrućim danima neće samo dodatno grejate vaše noge, već će se i urezati u kožu, što neće izgledati nimalo atraktivno. Umesto njih, odaberite neke jednostavne sandale, s par debelih kaiševa preko stopala ili trendi natikače.

A post shared by JULIE SARIÑANA (@sincerelyjules) on

3. Veštačke tkanine

Izbegavajte na visokim temperaturama da nosite satenski top, haljinicu od poliestera i svilu jer u njoj koža najteže diše. U takvim danima birajte samo prirodne, lagane tkanine, poput lana i pamuka.

4. Uska odeća

Uske farmerke i haljine najgori su modni izbor za velike vrućine. Ako ne želite da vam se znoj prilepi uz kožu, odaberite nešto široko, prozračno ili šorts.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

5. Crna i siva odeća

Sigurno ne treba da vam govorimo zašto nije dobro nositi crnu odeću na vrućinama, ali neprijatno može da bude i sa sivom bojom, na kojom će mrlja od znoja biti uočljivija. Na visokim temperaturama najugodnije ćete se osećati u beloj i svetloj odeći ili jarkim bojama.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    6. avgust 2017 | 18:58

    Nije tacno, ne postoji dokaz, da tamne boje privlace sunce vise od svetlih.

  • Puplja

    7. avgust 2017 | 11:50

    Ako tamne boje privlače sunce pa zar bi Taurezi nosili tamnu odeću boje indiga pa kod njih je svaki dan kao kod nas u subotu preko 40 stepeni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA