≫ 

Šok: Kelvin Klajn prekida proizvodnju luskuznih kolekcija odeće i prelazi na običnu garderobu

Eminentna modna marka izlazi iz sfere visoke mode na zaprepašćenje svih

  • 0

Kelvin Klajn prekida proizvodnju luskuznih kolekcija odeće i prelazi na običnu garderobu, odnosno na farmerke i donji veš. Mnogi ljudi iz sveta mode su ovu vest primili sa zaprepašćenjem. Evo o čemu se zapravo radi.

Iz američke modne robne marke Kelvin Klajn objavili su da uskoro prekidaju proizvodnju luksuznih kolekcija odeće, a umesto toga fokusiraće se na postojeće kategorije, uključujući proizvodnju farmerki i donjeg veša.

Ovo saopštenje je došlo nakon neočekivanog odlaska kreativnog direktora Kelvin Klajna, Rafa Simonsa krajem prošle godine. On je bio i nekadašnjeg kreativni direktora kompanija poput Kristijana Diora i Žila Sandera.

Dizajner, koji je promenio ime kolekcije Kelvin Klajn u Kelvin Klajn 205W39NYC, odlučio je da prekine ugovor o radu kome je rok isticanja u avgustu ove godine.

Foto: Calvin Klein Jeans

Nakon Simonsovog izlaska, kompanija je u januaru saopštila da planira da rebrendira liniju i da se upusti u potragu za njegovim naslednikom. Međutim, njegova je odluka da u potpunosti ukine kolekciju, kao i da zatvori njujoršku prodavnicu, što će navodno da rezultira sa 100 otkaza samo u Njujorku i Milanu. Postoje i planovi za zatvaranje milanske kancelarije.

Izvor upoznat sa situacijom potvrdio je da brend i dalje planira da kreira VIP haljine za crveni tepih i da će to biti jedini elegantni komadi odeće koje će nastaviti da rade.

Kelvin Klajn već traži jednu osobu koja će preuzeti odgovornost za dizajn ove i ostalih kategorija.

(Telegraf.rs / klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA