Evo kako da vam kuća bude TOPLIJA za 3 do 4 stepena, čak i kad je MEĆAVA! (VIDEO)

Zima je stigla pred naša vrata, a pokušava da se uvuče i u naše domove. Zato, kako biste prevarili vetar i hladnoću, primenite ove trikove i u stanu ili kući će vam biti i do nekoliko stepeni toplije

  • 16

Do sada smo se izvlačili bez snega, leda i minusa, ali sada je prava zima stigla. Zato vam donosimo ove fenomenalne trikove koji će vam pomoći da temperatura u vašoj kući bude veća, a da pritom uštedite na grejanju.

(UŽIVO) POSLE MEĆAVE OČEKUJE NAS LEDENA KIŠA: Pratite vreme u Srbiji na SATELITSKOM SNIMKU!

Toplota se u domaćinstvima najčešće gubi kroz neadekvatna vrata ili prozore, a to možete proveriti jednostavnim testom. Otvorite prozor ili vrata, na okvir stavite list papira pa zatvorite. Ako papir možete lako da izvučete, znači da na prozoru ili vratima gubite energiju.

DOŠLA JE ZIMA: Prvi sneg zabeleo Srbiju (FOTO)

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Zaptivanje prozora i vrata je najbrža i najjeftinija opcija za rešavanje izlaska toplote kroz proreze na prozorima i vratima. Gumena traka koja vam je potrebna za to, može veoma jeftino da se nabavi, a ušteda će sigurno biti mnogo veća od uloženog novca.

Iza radijatora koji se nalaze na spoljnim zidovima, ispod prozora, stavite reflektujuću foliju. Tako će prolaz toplote biti usmeren na prostor, a ne na prozor.

Daska postavljena iznad radijatora (ili drugog grejnog tela ako je pored prozora) je prepreka toplom vazduhu da izlazi kroz prozor. Radijatore nemojte zaklanjati zavesama ili nameštajem jer to onemogućava širenje toplote prostorom.

Ako u kući imate dimnjake koje koristite povremeno, bilo bi dobro da ih zatvorite (ostavite otvore za provetravanje) jer je nekorišćeni dimnjak kao rupa u plafonu kroz koju ulazi hladan vazduh. Stručnjaci procenjuju da se kroz otvoreni dimnjak gubi oko 25 odsto energije potrebne za zagrevanje prostora.

Hladnoce u Nemackoj

Za vreme jakih hladnoća na prozore možete staviti plastičnu foliju s mehurićima, popularnu pucketavu foliju, (koja se inače koristi kod zaštite pri transportu, prodaju je na metre i nije skupa). Ona će pomoći da više toplote ostane u prostoru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesa Novi Sad

    4. januar 2016 | 15:14

    Ja sam stavio pucketavu foliju pre neki dan na prozore,stvarno pomaže,oseti se velika razlika,jednostavno stakla više nisu hladna.Jedan metar košta 60 dinara.Samo ja nisam stavio direktno na stakla nego na okna,pa između stakala i folije ima i vazdušne izolacije,mislim da je tako još bolje!

  • maja

    27. februar 2018 | 20:10

    Hvala bogu sto ce izbori, kod mene kuci 25 stepeni juce i danas, moramo da luftiramo svaki cas. Nikad nije ovako bilo, obicno ne prelazi 21,22

  • Klimt-Bec

    27. februar 2018 | 16:43

    Sta je sa kondezacijom, koja dovodi do stvaranja vode na staklima? Na taj nacin stvara se budj, na silikonu i oknu prozora! Po gotovu ako radijator ili grejno telo nije ispod samog prozora...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA