≫ 

Bebina kaka otkriva da li će biti pametna kada poraste

Koliki će koeficijent inteligencije (IQ) vaša beba razviti tokom života skriva se ni manje ni više u pelenama

  • 2

Mama i tata uvek misle da je njihova beba najpametnija i da će biti genije bez obzira da li su u stanju da razgovaraju ili razviju motoričke veštine. Gori od roditelja kada su objektivne mogućnosti naslednika mogu da budu samo babe i dede. Dobra vest za sve je da postoji način za otkrivanje IQ deteta na osnovu izgleda izmeta u pelenama.

Svi verujete u ovaj MIT O INTELIGENCIJI - ali za uspeh su VAŽNIJE 4 potpuno NEOČEKIVANE stvari

Ako uspete da spojite sve tačke pomoću samo 4 linije, onda ste GENIJE (VIDEO)

SADA JE ZVANIČNO: Levoruke osobe su pametnije - u jednoj stvari posebno uništavaju desnoruke

Da postoji interesantna veza između fekalne materije bebe i njihovog koeficijenta inteligencije, otrkila je profesor fizijatrije na Univerzitetu Severna Karolina Rebeka Knikmajer. U istraživanju su uzeti uzorci stolica 89 jednogodišnjaka, koji su zatim razdvojeni u tri različite kategorije.

Ove kategorije su zasnovane na bakterijskom sastavu uzorka. Godinu dana nakon sakupljanja i testiranja, analizirani su i kognitivni nivoi svakog deteta. Deca sa većom raznolikošću mikroba u izmetu pokazala su niže kognitivne veštine.

Foto: Profimedia

- Veza između crevnih bakterija i kognitivnih sposobnosti pronađena je i kod glodara, ali ovo je prvi put da su pronađeni slični nalazi kod ljudi - rekla je Knikmajer.

Međutim, još je rano da roditelji počnu da se zalažau ka upotrebu probiotika za svoje naslednike.

- Ovo je tek početak. Nismo još u stanju da možemo da kažemo: Hajde da da svakom detetu damo određeni probiotik - poručio je koautor studije Aleksandar Karlson.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA