≫ 

Mama, tata, ja sam gej: Šta raditi kada dete prizna da je gej?

Deca vrlo rano otkrivaju svoju seksualnost zbog čega roditelji moraju da budu spremni još od ranog detinjstva na mnoge iznenadne situacije

  • 17

Za neke roditelje poteškoće nastaju kada njihovo dete otkrije da je sklono istom polu, da je gej ili da je biseksualno. Neophodno je da znate kako da reagujete u takvim situacijama jer vaše dete će trebati vašu pomoć.

11 životnih lekcija koje svako dete treba da nauči do desete godine

Prvo što morate da znate je da niste sami. Mnogi roditelji prolaze kroz takve sitruacije sa svojom decom i ne znaju kako da sa njima razgovaraju, kako da ih uvere da sa njima mogu otvoreno da razgovaraju o svemu.

Doktorka Lori Bet Bisbej otkriva kako da svom detetu date najbolji odgovor na sve što ga u vezi seksualnosti “muči” i šta trebate da uradite.

Odgovorite sa mnogo bezuslovne ljubavi

Dete mora da zna da ga vi mnogo volite. Imajte na umu da je vaše dete verovatno mnogo zbunjeno i uplašeno svojim priznanjem, kao i pričama o zlostavljanju dece koja su poput njih od strane vršnjaka. Pokažite im da ih vi volite i ne osuđujete njihov izbor i da njihovo priznanje ne umanjuje vašu ljubav.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Ne ispitujte njihovu seksualnost

Nemojte ispitivati vaše dete o njegovoj seksualnosti pokušavajući da shvatite kako je uopšte došlo do toga da se ono izjasni kao gej. Biće dosta vremena za to kasnije, a sada pokažite interesovanje za njihovog partnera ako ga imaju ili kako možete da pomognete da se dete oseća ugodnije i bezbednije u situaciji u kojoj se našlo.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, pixabay.com

Idite u savetovalište ako vam je to potrebno

Ako imate problem da prihvatite da je vaše dete gej, možda je vreme da zakažete razgovor kod nekog psihologa koji će vas naučiti kako da se nosite sa situacijom na najzdraviji način. Nema ničeg lošeg u priznanju da vam treba pomoć. Kontaktirajte nekoga ko vam može pomoći da se sa celom situacijom nosite sa lakoćom i da razvijate odnos sa svojim detetom koje je istupilo sa svojom seksualnošću.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Francuz

    14. novembar 2017 | 22:14

    Ja kao Otac ne odričem ga se, to je moje dete! Njegova istina i izbor je moja podrška njemu da pronađe sebe i prepozna svoja lična sexualna osecanja svest pripadnost i naklonost! Pomogao bi mu da shvati da nije odbijen nego da se ništa nije promenilo međ nama! Priznao bi mu i razumno sve, jer bolje i to nego da bude ubica, drogeraš, lopov, siledžija ... nešto puno gore od te strane kojoj teži! Uostalom, "ništa nije nit dobro nit loše, samo ga naše misli čine takvim!"

  • Тако је како је

    14. novembar 2017 | 20:54

    Дете треба прихватити онакво какво је, није нимало лако, имам случај у ближој фамилији, оно сви се правимо да не знамо, а кад неко са стране то примети кажемо:,, ма какви, јесте мало чудан ( облачење, неки ,,погледи на свет" и др) али није ,,то" тако не треба таквој особи додатно отежавати, јер ионако не може ништа да промени

  • Biljana

    14. novembar 2017 | 17:20

    Sigurno prvo šok, Posle razmisljnje sta nisam videla, Na kraju bi prihvatila jer je moje dete. Svome se detetu daje bezuslovna ljubav i mislim da mu je tada najpotrebnija nasa podrzska.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA