≫ 

Ovo su godine u kojima deca počinju da razmišljaju o seksu - i šta bi roditelji tada trebalo da rade

Za većinu roditelja deca odrastaju prebrzo i dok se okrenu oni su već zainteresovani za seks

  • 5

Mnogim roditeljima potpuno je nepojmljivo kako su njihova deca postala tako brzo svesna svoje seksualnosti i pravi je šok za njih kada otkriju da ona masturbiraju.

Prva izjava Majkla Daglasa posle optužbi o seksualnom napastvovanju: Nemam nikakve skelete u ormanu

Zato se postavlja pitanje kako odreagovati kada deca postanu svesna svojih genitalija i kako njihovo dodirivanje može da bude jako prijatno. Deca ovo otkrivaju već sa 6 godina, ali se diskusije obično vode oko dečaka i devojčica uzrasta od 10 do 13 godina.

Foto: Pixabay

Neki roditelji razgovaraju sa svojom decom i često postižu dogovor o poštovanju njihove privatnosti i obaveznom kucanju pre ulaska u sobu. Jedna mama napisala je na forumu da je ona dozvolila svojoj deci da se dodiruju uz obećanje da će nakon toga oprati ruke i da neće koristiti nikakve objekte prilikom masturbacije već samo ruke.

Roditelji drugačije shvataju masturbiranje ženske i muške dece. Neke mame smatraju da je to u redu kada su u pitanju dečaci ali ih uzmeniruje pomisao da tako nešto rade njihove ćerke. Ovo je rezultat kulturnih obrazaca koji su usvojeni u društvu.

Foto: Pixabay

Lesli, majka devojčice stare 11 godina, napisala je da podržava svoju ćerku u upoznavanju tela i da joj je draže da njeno dete upoznaje samo svoje telo nego da ga upoznaje preko nekog drugog.

Deci treba objasniti da je takvo ponašanje u redu dok se odvija u privatnosti, a nikako na javnim mestima. Razgovori sa decom o seksu su normalna stvar i ne smeju nikako da budu tabu teba između dece i roditelja, piše Pop Sugar. Upoznajte dušu svoga deteta i objasnite mu ad je normalno to što oseća jer je ono već dovoljno zbunjeno i posramljeno.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vosa

    15. januar 2018 | 19:33

    Nema tu nista sokantnog, svi smo to radili.

  • Jeretik

    15. januar 2018 | 18:36

    A sto bi roditeljima bio sok i iznenadjenje to sto deca idu istom onom "stazom" odrastanja i sazrevanja ,kojom su i oni sami prosli , pa tako znaju za " probleme ". I Gete je bio dete " . I uvek su u prednosti u odnosu na predhodne generacije , jer se vise zna i otvorenije prica o toj temi ....

  • Nikola

    15. januar 2018 | 17:50

    Nije normalno da roditelj sa decom priča o masturbaciji, to je njihova privatnost. Jedino im se može reći kako nastaju deca. Sve ostalo uče u školi i sigurno će saznati na internetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA