≫ 

Saznala je da je nosi blizance, a onda su joj lekari otkrili da ih čeka užasna sudbina

Ono što trudnice iznenadi jeste vest da umesto jedne nose dve bebe, ali to nije uvek lepa vest

  • 3

Problemi u trudnoći su veoma mogući, pogotovo u blizanačkoj trudnoći, ali za Fusiju Gaskin vesti da nosi dve devojčice nisu bile dobre – jer su devojčice zapravo sijamske bliznakinje.

Najraniji znakovi trudnoće - 10 neprijatnih stvari koje otkrivaju da ćete postati majka

Majka jednogodišnjeg deteta saznala je u novembru da je ponovo trudna prilikom pregleda na klinici na Floridi. Sledećeg meseca Fusija i njen suprug Kvinsi postaće opet roditelji.

U intervjuu za Metro US, ona je rekla da je saznala za ovu trudnoću prilikom rutinskog pregleda ultrazvukom.

- Rekli su nam da imamo dve bebe, a ne jednu. Tim bolje! Ali, nastavili su da rade ultrazvuke i otkrili da su devojčice spojene. Odmah smo pomislili kako je to strašno. Lekari su bili iznenađeni. Uzbudljivo je i strašno jer ne znate šta da očekujete, ispričala je ona.

Otkrila je da devojčice dele jetru i srce, dok je sve ostalo odvojeno. Obe imaju po dve noge i ruke i za sada nije moguće njihovo razdvajanje.

-Lekari su zabrinuti za njihovo srce. One nemaju normalno srce kao većina ljudi sa dve komore i dve pretkomore. Već imaju samo jednu veliku komoru iznad tri manjih komora, objasnila je majka.

Takvo srce će verovatno imati smetnji u radu jer mora da radi za dvoje. Fsuija će dobiti epiduralnu anesteziju i biće budna tokom rođenja beba. Biće podvrgnuta carskom rezu koji neće biti izveden popreko već uzduž kako bi se devojčice normalno izvadile iz materice.

Devojčice su dobile imena Lailani i Ijana i moraće da provedu par meseca u bolnici na posmatranju. Roditelji još uvek nisu kupili specijalan nameštaj pa će devojčice kada stignu kući spavati u krevetiću starije sesre, prenosi metro.co.uk.

- Doktori su rekli da nismo mi ništa uradili loše. Otkrili smo da oboje imamo blizance i sa jedne i sa druge strane. To nismo ni znali sve dok meni nisu rekli da nosim blizance. Doktori su mi objasnili da se ovako nešto dešava u jednom od 200.000 trudnoća i eto mi smo imali tu sreću da budemo ti koji će imati ovakvu trudnoću, dodala je buduća mama.

Daljinac

(M.K./m.krstic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anja

    10. februar 2018 | 15:02

    Jel sam ja pogresno razumela ili je ona srecna sto su spojene? Sta je sreca u tome? Razumem da jedva cekaju, ali njihova buducnost je jako neizvesna, pogotovo sto je jedno srce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA