Na njega treba da se ugleda svaki otac: Fotkao je svoju ćerku svake nedelje punih 18 godina, a kraj će vas ostaviti bez teksta (FOTO) (VIDEO)

Ovaj video ima preko 4 miliona prikaza, a njegov tvorac nam iskreno govori o svojim porivima, željama i nadama

  • 2

Frans Hofmester, režiser i umetnik iz Holandije je svojoj ćerki Lote dao najbolji poklon koji jedan otac može dati svom detetu. Frans živi u Utrehtu, gradu udaljenom oko 35 km od Amsterdama, sa 350.000 ljudi. Ali, ono što ga odvaja od tih 350.000 ljudi je način na koji on može da poveže svoju karijeru i svoju porodicu, tako da niko ni jednog trenutka ne bude zapostavljen.

10 razloga zbog kojih svako voli svog tatu (FOTO) (GIF)

Ovaj divni otac je svake nedelje fotkao svoju ćerku, i to od trenutka kada je ona rođena (1999. godine) pa sve do njenog 18. rođendana. Zatim je sve te fotke skupio i napravio genijalan video koji za sada ima preko 4 miliona prikaza, a brojevi nastavljaju da rastu.

Portret Lote od 0 do 18 godina: 

Snimajući svoju kćerku, Frans je koristio priliku da radi na svom odnosu sa njom, Tako je uvek mogao da je ispituje kako je bilo u školi, da li je srećna, da li je tužna i slično... Inspiracija za ovaj projekat je njegova velika ljubav i želja da nikad ne zaboravi ni jedan detalj iz života svoje dece.

Frans nam je odgovorio na nekoliko pitanja o ovom projektu, pa evo šta smo ga to tako zanimljivo pitali: 

Foto: Frans Hofmeester
  • Kada i zašto si počeo da fotografišeš Lote?

- Počeo sam da fotografišem Lote kad je imala samo nedelju dana. Menjala se tako brzo, da sam osetio potrebu da dokumentujem i sačuvam kako izgleda u tom trenutku. Najviše sam to radio da bi moja sećanja ostala netaknuta. To sam radio svake nedelje. Njeno ćebence i bela pozadina su jedini detalji na fotografijama koji se nisu menjali, Lote jeste.

Foto: Frans Hofmeester
  • Da li fotkaš i sina? Šta radiš sa fotografijama dok ih ne skupiš dovoljno za video?

Moj sin Vins je rođen kada je Lote imala tri godine. Naravno i njega sam počeo odmah da fotografišem. Svake godine na njihove rođendane pravim albume, kako bih ih pokazao porodici i prijateljima.

Foto: Frans Hofmeester
  • Kako Lote i Vins reaguju na to što im stalno tražiš da poziraju?

Ponekad im se ne sviđa, dosadno im je. Ali, ja im onda kažem "Kakva je bila utamica, da li ste pobedili?" ili nešto slično, započnem neki njima zanimljiv razgovor. Tako mogu da ih zaustavim na trenutak i da ih fotkam, ali tako i učim o svojoj deci.

Foto: Frans Hofmeester
  • Video se već nalazi na Jutjubu, šta još nameravaš sa njim?

Napravio sam i proširenu verziju koja traje oko 60 minuta. Bilo bi sjajno kada bi ta verzija mogla da bude prikazivana u nekoj galeriji ili muzeju. To bi ljudima omogućilo da bez žurbe gledaju razvoj deteta i da čuju kako deca sazrevaju, kako im se menjaju teme razgovora.

Foto: Frans Hofmeester
  • Kakvi su ti dalji planovi, da li nam spremaš još neke zanimljivosti?

Da, u novembru ove godine ću objaviti novi film "Portret Vinsa, 0 do 16 godina".

Foto: Frans Hofmeester

(Telegraf.rs / D.V / d.vulovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA