≫ 

Roditeljima lakše pada da rade puno radno vreme nego da ostaju kući sa decom

Kada se odlučite da budete roditelj, dobijate još jedno puno radno vreme pored onog koje je vezano za vašu profesionalnu karijeru

  • 0

Biti roditelj je posao koji morate da obavljate 24 sata i to 7 dana u nedelji do kraja života

Ne mogu napolje, moram na solfeđo: Mama mi je nametnula 1001 obavezu i nisam imala normalno detinjstvo, krivim je i dan-danas za to

Ukoliko ste roditelj, nije uopšte lako biti stalno sa decom kući i čak je mnogo teže od odlaska na posao i punog radnog vremena.

Istraživanje koje je obuhvatilo 1.500 očeva i majki u Engleskoj, pokazalo je da je 31 odsto njih boravak kod kuće sa decom ocenilo kao mnogo teži nego odlazak na posao svaki dan.

Mnogi roditelji se teško odlučuju da budu sa decom umesto da rade. Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Vođa istraživanja Rebeka Benet rekal je da je anketa sprovedena kako bi se novopečenim roditeljima objasnilo da briga o detetu nije uvek laka.

- Biti roditelj je neverovatan doživljaj, ali moramo da shvatimo da je to ulazak u potpuno novo poglavlje života koje može da donese stres i brige. Zato smo hteli da novopečenim roditeljima otkrijemo da prve godine nikada nisu lake i da ih podržimo u njihovom trudu i radu, izjavila je Rebeka.

VIDEO: Zagrljaj oca i sina, koji ima Daunov sindrom, nikoga ne ostavlja ravnodušnim

(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA