≫ 

Šta se desi kada piškimo i kakimo u avionu i gde to zaista ode?

Šta mislite gde završi otpad u toku jednog leta?

  • 11

Većina ljudi misli da izmet koji putnici tokom leta ostave "na nebu" završava u vazduhu, odnosno da se fekalije ispuštaju iz aviona da se razlete.

Otkriveno zašto letenje avionom nije zdravo!

Evo zašto morate dobro da se obučete kada putujete avionom

Ako čujete ovo ime dok letite avionom, to znači da se u letelici nalazi MRTVAK

To, međutim, nije istina. Kada povučete vodu u avionskom WC-u, pokreće se čitav mehanizam. Wc šolja je oblepljena teflonom kako bi se otpad što brže i bez zadržavanja u cevima nastavio put dalje.

Printskrin: Youtube/Air-Clips.com

Pritiskom na dugme za ispiranje, otvara se ventil na dnu wc šolje po principu pneumatskog vakuma u kome se čuva sadržaj.

Izmet tako klizi niz cevi, kao u kućnom toaletu, i završava u specijalnim kontejnerima. Kada avion sleti, posebno vozilo sa crevom se prikači za letelicu, i ono isisa sav otpad iz kontejnera. Kada je taj posao obavljen, avion može ponovo da uzleti.

Sledeći put kada budete putovali i pritera vas da ne možete da izdržite da avion sleti, znate tačno šta se dešava. Pokušajte da ne razmišljate o činjenici da se isod vas nalazi ogroman kontejner zadužen za skladištenje ljudskog otpada.

(Telegraf.rs)

.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA