≫ 

3 stvari bez koje ne možete bezbedno da odete na skijanje

Zima nam se brzo prikrada, što znači da nam je blizu i sezona skijanja

  • 4

Kako bismo dočekali novu sezonu na snegu spremni, još sada treba krenuti u potragu za adekvatnom opremom za skijanje.

Genijalan razlog zbog kog zimi morate da imate turpiju za nokte u kolima

Kako biste se obezbedili i potpuno opremili, morate da nabavite ove tri stvari bez kojih je nemoguće otići bezbedno na skijanje.

Oprema za teren

Foto: Pixabay

Bilo da ste rešili da se skijate, vozite bord ili klizate, koji god da je razlog vašeg odlaska na planinu morate da imate adekvatnu opremu za teren. Kada kupujete opremu imajte na umu vremenske prilike koje vas očekuju, kako volite da skijate i gde. Vodite se i vašim sposobnostima na snegu, ali i drugim parametrima kao što je vaša visina, težina i umeće skijanja.

Profesionalne naočare za skijanje

Foto-ilustracija: Profimedia/Juice Images

Jedan od sastavnog dela opreme bez koga se ne može zamisliti skijanje su naočare. Neophodne su kako bi zaštitile vaše oči i omogućile vam da vidite gde se krećete. Ljudi koji nose sočiva ili naočare za vid ranije su imali problem da pronađu naočare koje im omogućavaju da nose istovremeno i njih i naočare za vid, piše gogglesnmore. Danas postoji više različith modela ski naočara uz koje se mogu nositi sasvim bezbedno sočiva i naočare.

Odgovarajući slojevi

Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

Kada se spuštate niz ski stazu bićete izloženi velikoj hladnoći, ali kada se uz kretanje zagrejete možda će vam biti prevruće jer ste se naobukli. Zbog toga vam trebaju posebni slojevi odeće. Uz telo trebate da nosite sloj koji će da reguliše vašu telesnu temperaturu i spreći dehidrataciju. Drugi sloj služi kao izolacija vašem telu i treba da bude od laganog materijala koji dozvoljava cirkulisanje vazduha. Poslednji sloj treba da vam bude dobra jakna koja sprečava prodiranje vetra, a treba da bude i vodootporna.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mams

    10. decembar 2017 | 08:37

    prvo moram imati viska novaca

  • Dragana

    10. decembar 2017 | 09:30

    Sve to košta...

  • Ibro

    10. decembar 2017 | 17:42

    Samo se pitam kako sam preziveo detinjstvo bez naocara sa vunenim dzemperom punim snega i vunenim carapama u gumenim cizmama i vunenim rukavicama a cesto i bez njih?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA