≫ 

Upoznajte Kalinjingrad: Gde je najbolja hrana, najjeftinije pivo i šta sve nudi grad u kome će Orlovi igrati najvažniju utakmicu na SP (FOTO)

Kalinjingrad je jedan od gradova u kojem će se igrati mečevi na Svetskom prvenstvu u fudbalu, a naša reprezentacija će se tu suočiti sa reprezentacijom Švajcarske

  • 7

Kalinjingrad zauzima mali prostor između Poljske i Litvanije i u njemu živi milion Rusa, a u svetu je poznat kao zemlja sa dva "sunca" od kojih je jedno na nebu dok se drugo odnosi na ćilibar kojim je bogata zemlja, a u njemu će mečeve igrati i naša reprezentacija.

Uputstvo za sve koji planiraju da otputuju na Mundijal: Šta bi trebalo da znate pre odlaska u Rusiju na Svetsko prvenstvo

Baltičko more samo izbacuje grumenje ćilibara ili jantara na obalu te je s toga najpoznatiji suvenir koji turisti mogu da ponesu sa sobom kući. Reprezentacija Srbije će u ovom gradu da odigra meč protiv Švajcarske. U ovom gradu su cene pića i hrane malo jeftinije nego u Moskvi i cene u prodavnicama su slične onim u beogradskim marketima. Nešto su veće cene u kafićima pa tako za espreso u kafiću trebate da izdvojite oko 300 dinara.

U gradu postoji mnogo mesta koja će turistima biti zanimljiva Foto: Pixabay.com

Smeštaj u ovom gradu možete da nađete kod privatnih stanodavaca, u hostelima i hotelima. Za privatni smeštaj treba vam od 12 evra pa naviše, za hostele vam treba od 1.621 dinara pa sve do 2.436 dinara. Privatni apartmani za posetioce koji su u gradu zbog fudbala kreću se od 2.436 dinara za noćenje. Hotele možete da nađete po ceni od 7.080 dinara.

Brojni muzeji rade tokom celog dana Foto: Pixabay.com

Jedan od najjeftinijih restorana je Patisson Markt u kome Cezar salata košta nešto više od 300 dinara, a točeno pivo oko 100. Pored njega tu su Bravo Italia, Basta pasta, Kaliningrad-Tashkent i mnogi drugi. Ako želite da jedete u nekom otmenijem restoranu spremite se da dobro ispraznite vaše novčanike. Večera za troje koštaće vas od 13.000 dinara pa naviše u poznatom restoranu Fish Club. Pored ovog restorana tu je i Dolce Vita, On Fire, Papasha Beppe i Loft Cafe.

Cene su slične onima u Beogradu, pa vas doručak i ručak u nekom lokalnom restoranu neće koštati mnogo više nego kod nas. Cene piva u kafićima kreću se od 100 dinara za veliku kriglu domaćeg piva do 800 dinara za pivo iz uvoza. 

Објава коју дели Калининград (@kaliningradlive) дана

Grad je odličan za turiste jer ima mnogo toga da ponudi. Prilikom posete ovom gradu morate da posetite neki od muzeja kojima ovaj grad obiluje. Najpoznatiji dvorac je Kenigsberg dvorac koji datira još iz 1255. godine, a do dan danas ostali su delovi crvenih zidina i sedam mostova. Dvorac je dobio ime po nemačkoj reči za ovaj grad.

Upoznajte se sa podvodnim svetom i mornaricom Rusije Foto: Pixabay.com

Svi preporučuju da posetite Muzej svetskog mora koji predstavlja istraživački centar koji daje potpuni prikaz podvodnog života kao i rusku mornaricu. Ulaznica će vas koštati oko 7 evra i muzej je otvoren do 18 časova.

U ovom gradu nalazi se muzej stakla, ali je Muzej ćilibara veoma zanimljiv jer se on nalazi na obali jezera koji je u sklopu tvrđave. Muzej ima kolekciju od 14.000 ćilibara u kojima su uhvaćene razne bubice, a najzanimljiviji "ulov" je gušter. Posetioci ovde mogu sve da čuju o jantaru, gde ide put ćilibara i za šta se sve koristi osim ukrasa.

Foto: Pixabay.com

Centar grada krasi velelepni trg okružen baroknim zidovima i u prošlom veku nosio je ime Hitlera. Trg je rekonstruisan, ima fontanu i okružen je gradskim institucijama i novom Crkvom Hrista Spasa. U ovom gradu se nalazi najbolji ruski zoološki vrt koji je osnovan 1896. godine i u njemu živi 315 različitih vrsta, a najpoznatiji stanovnik bio je gavran Jaša koji je govorio. Jašu je neko ukrao, a kada su ga vratili u vrt njegov rečnik je bio prepun psovki.

Објава коју дели Калининград (@kaliningradlive) дана

Автор фото: @kaliningrad_aero Подписывай свои фото города нашим хештегом #kaliningradlive и попадай к нам в профиль #калининградОбјава коју дели Калининград (@kaliningradlive) дана

Stadion u Kaliningradu koji se naziva još Arena Baltika, a izgradnja je koštala 720 miliona dolara. Nakon Svetskog prvenstva stadion će imati 25.000 sedišta, a kako bi se obezbedio ovaj broj deo krova biće uklonjen. Stadion izgleda sjajno, a karte za mečeve kreću se od 60 do 250 evra.

VIDEO: I Kinezi navijaju za Srbe na Mundijalu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA