≫ 

10 znakova koji jasno otkrivaju da je nešto pošlo naopako na vašem letu

Bez obzira gde letite, šanse da vaš let prođe glatko su ogrome, uprkos tome bolje je biti spreman za eventualne nezgode

  • 4

Uprkos ogromnom skretanju pažnje javnosti i faktoru straha koji podstiču, nesreće aviona su vrlo retke. A ukoliko imate prilike da učestvujete u jednoj, vaše šanse da preživite su prilično velike. Bez obzira gde letite, šanse da vaš let prođe glatko su ogrome. Ali, ako vas to ni malo ne umiruje, otkrijte kojih to 10 znakova može da vam kaže da nešto nije u redu sa vašim letom.

Hiljade turista je izglasalo: Ovo je najbolje ostrvo u Evropi (FOTO)

1. Stjuardese su hitno pozvane u kokpit

Naravno da se može desiti da pilotu treba novo piće ili da želi nešto da prezalogaji. Međutim, ako čujete da je neko hitno pozvan u kokpit, to može biti znak da pilot ima hitno pitanje ili dilemu koju odmah mora da reši ili da ima hitno obaveštenje za putnike. Ostanite mirni i budite spremni za instrukcije jer će vam se ubrzo neko obratiti sa informacijama.

Foto: Pixabay.com / Ako čujete da je neko hitno pozvan u kokpit, to može biti znak da pilot ima hitno pitanje

2. Možete da osetite dim

Kad se kabina aviona puni dimom, to nikad nije dobar znak. Dakle, ako osetite dim u avionu, bez obzira odakle dolazi, odmah recite posadi. Velike su šanse da oni to već znaju i da rade na otklanjanju problema.

3. Kabina se priprema brže nego obično

Nije razlog za paniku bez dodatnih informacija, ali ako stjuardese pripremaju kabinu brže nego što je uobičajeno za sletanje, to bi moglo značiti da je pilot od njih zatražio da to učine u očekivanju nekog vanrednog događaja. Pratite naređenja koje vam one daju što je brže moguće, kako bi avion bio spreman za prinudno sletanje.

Foto: Profimedia / Ako stjuardese pripremaju kabinu brže nego obično, to može biti znak da nešto nije u redu

4. Osećate naglu promenu pritiska u ušima

Normalno je da osećate pritisak u ušima prilikom poletanja i sletanja, ali ako iznenada osećate tu promenu i tokom leta, to bi moglo značiti da vaš avion menja kurs ili visinu. Verovatno nije ništa ozbiljno, ali sedite čvrsto i čekajte dalje instrukcije od vaše letačke posade.

5. Maske sa kiseonikom se oslobađaju sa plafona

Iznenadni gubitak pritiska u kabinama će dovesti do oslobađanja maski sa kiseonikom koje se nalaze iznad vašeg sedišta. Zbog toga obratite pažnju pre poletanja dok vam stjuardese objašnjavaju kako se one koriste. Ovo nije siguran znak predstojeće propasti, ali posada se priprema za obračun sa gubitkom pritiska u kabini.

6. Zemlja vam se približava pod čudnim uglom

Ako vam se zemlja približava pod čudnim uglom, pravo je vreme da počnete da paničite. Ako ste u neposrednoj opasnosti, kabinsko osoblje će vam objasniti kako da se pričvrstite za sedište i kako da se pripremite za udar.

Foto: Pixabay.com / Ako vam se zemlja približava pod čudnim uglom, pravo je vreme da počnete da paničite

7. Posada izgleda zabrinuto

Svako ima pravo na zabrinuto lice, ali posada mora da ostane smirena i u vanrednim situacijama. Ako vidite stjuardese kako trče, izgledaju zabrinuto ili ako postoje i drugi znaci da nešto nije u redu na letu, nešto neočekivano se siguno desilo.

8. Avion leti nepravilno i užasno je tih

Tokom vanrednih situacija, posada i pilot mogu biti toliko zauzeti manevrisanjem da neće imati vremena da razgovaraju preko interkoma. Ako avion leti nepravilno, i nije objavljena nikakva nova informacija, to je znak da nešto nije u redu.

Foto: Pixabay.com / Ako avion leti nepravilno i užasno je tiho, možda je vreme za uzbunu

9. Pilot pravi čudne manevre, kao da nešto izbegava

Iako su mnogi komercijalni piloti bivši vojni piloti koji su prošli borbene obuke, pravljenje agresivnih manevara ne može biti deo uobičajenog komercijalnog leta. Dakle, ako vaš pilot pravi iznenadni manevar izbegavanja, moguće je pokušava da izbegne avion na pisti ili u vazduhu. Verujte svojim instinktima i ostanite mirni.

10. Pilot kaže ima problem sa motorom

Pilot vam verovatno neće reći da je vaš avion izgubio motor u letu, s obzirom da je cilj održavanje putnika mirnim. Dakle, ako čujete da avion ima problem sa  motorom, postoji šansa da to može biti ozbiljno. Budite sigurni da će piloti raditi na pronalaženju najboljeg rešenja kako bi se svi sigurno vratili na zemlju, zato ne ometajte posadu i slušajte instrukcije koje vam daju stjuardese.

Foto: Pixabay.com / Ako čujete da avion ima problem sa  motorom, postoji šansa da to može biti ozbiljno

(Telegraf.rs / Izvor: msn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojko

    19. jul 2018 | 09:29

    Ih ima tu jos znakova: 11. zemlja vam se priblizava odozgo 12. stjuardesa ima braon fleku na zadjnem delu suknje 13. pilot vam mase spolja, kroz prozor aviona 14. Blato se pojavilo na podu, zidovima i plafonu aviona

  • Nikola

    19. jul 2018 | 09:11

    Zaboravili ste i ako miriše trava

  • Nos

    19. jul 2018 | 08:56

    Ne treba mi deset signala, ako maske izlete...brale pozdravi se sa zivotom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA