Sjajna ponuda Kontikija za letovanje: Ušteda preko 200 evra (FOTO)

Onima koji uživaju u dobrim zabavama i noćnom provodu preporučuje se Ulica borova u centru grada Kos koja je upravo po tome i prepoznatljiva

  • 0

Odmor na ostrvu Kos. KonTikijev direktan čarter poleće 12. avgusta (11 dana/dana noći) i u svojoj specijalnoj ponudi sa vrlo povoljnim cenama ima neverovatne razloge ovo leto provedete na ovom ostrvu.

Naime, radi se o ALEXANDRA HOTEL 4* (noćenje sa doručkom, standardna soba). Ovaj gradski hotel ima odličnu lokaciju i preporuka je za sve koji žele da borave u centru dešavanja na ostrvu. Trg Elefterias, crkva sv. Petke, džamija i antička Agora su na pešačkoj udaljenosti od hotela. Marina i šetalište uz more sa pregršt restorana i klubova su od hotela udaljeni oko 300 metara i pružaju mogućnost uživanja u mediteranskoj atmosferi tokom večernjih sati. Gradska, peščana plaža je od hotela udaljena 700 metara. Na plaži se nalaze brojne taverne i barovi. Od internacionalnog aerodroma hotel je udaljen 25 km. Cena ovog aranžmana je (stara cena 659 evra) 399 evra.

Foto: Promo/ Kontiki travel

Ostrvo Kos ili Hipokritovo ostrvo, treće po veličini u Dodekadskom arhipelagu, udaljeno je samo četiri milje od turskog Bodruma i obala Male Azije. Zavičaj je oca medicine rođenog na Kosu u 5. veku pre naše ere. Ostaci prve medicinske škole i bolnice ikad osnovane i napravljene, mogu se i danas posetiti. Jedna od atrakcija grada Kosa je i Hipokratovo drvo. Reč je o platanu u čijoj je hladovini Hipokrat držao svoja predavanja studentima. Danas platan ima prečnik od 10 metara i smatra se najstarijim drvetom u svetu.

Foto: Promo/ Kontiki travel

Centralnim delovima ostrva dominiraju ostaci Vizantijske tvrđave i terme sa i danas aktivnim mineralnim izvorima. Velikom broju znamenitosti ostrva Kos treba dodati i ruine drevne Agore čiji je jedan deo bio i hram Herala iz 3. veka p.n.e. kao i ogromna rimska vila Kaza Romana u kojoj se zahvaljujući restauraciji i danas mogu videti vredne freske i mozaici.

Foto: Promo/ Kontiki travel

Istoimeni glavni grad, smešten na severnoj obali, najposećenija je ostrvska destinacija za kojom sve manje zaostaje gradić Kardamena s autentičnom turističkom ponudom i prostranom peščanom plažom... Ipak, najbolje plaže su na južnom delu ostrva. Većinu karakteriše nekoliko kilometara atraktivnog peska ukrašenog ležaljkama i suncobranima. Najlepše su Camel beach sa zlatnim peskom, Paradise Beach, Banana beach, Sunny beach, Magic beach, Exotic beach, Kefalos, Mastihari, Marmari i Tigaki. Takođe, većina njih je raj za surfere, jer se ubrajaju u najbolje plaže na Mediteranu za jahanje na talasima.

Onima koji uživaju u dobrim zabavama i noćnom provodu preporučuje se Ulica borova u centru grada Kos koja je upravo po tome i prepoznatljiva.

Foto: Promo/ Kontiki travel

Zbog svega ovog i još puno toga Kos je i definitivno omiljena destinacija ljubitelja aktivnog odmora jer pruža mogućnost svakodnevnog obilaska ne samo brojnih ostrava iz Dodekadskog arhipelaga već i obližnje turske obale...

Za dodatna pitanja i više informacija, pozovite call center na broj 011/ 20 98 000.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA