≫ 

Ova zemlja ima najmoćniji pasoš na svetu: Pogledajte na kom mestu se nalazi Srbija, a gde su naše komšije

Putovanje je mnogo lakše ukoliko posedujete pravi pasoš

  • 2

Viza može da vam pravi veliki problem ako želite da putujete, ali to je rešivo ukoliko imate moćan pasoš.

Rok važenja vašeg pasoša je kraći nego što na njemu piše: Proverite datum pre polaska na put, da vas ne bi vratili sa granice

Singapur je zemlja sa najmoćnijim pasošem na svetu prema rangiranju Passport Indexa, a slobodno mogu da da putuju u 127 zemalja sveta.

Najslobodnije možete da putujete ukoliko imate pasoš Singapura. Foto: Pixabay.com

Passport Index je online sajt koji prikuplja podatke iz 193 zemlje članice Ujedinjenih nacija kako bi sastavio promenljivu listu najmoćnijih pasoša na svetu. Finansira ih svetska finansijska kompanija Arton Capital, a najmoćniji pasoš određen je prema broju zemalja u kojima možete putovati bez vize.

Singapur je prema ovogodišnjem rangiranju zemlja sa najmoćnijim pasošem na svetu. Drugo mesto dele Nemačka, Danska, Švedska, Finska, Luksemburg, Norveška, Holandija, Južna Koreja i Amerika. Treće mesto zauzimaju Italija, Francuska, Španija, Grčka, Portugal, Japan, Irska i Kanada.

Obratite pažnju u koju zemlju želite da putujete i da li vam treba viza. Foto: Pixabay.com

Srbija se nalazi na 28. mestu na rang listi sa dozvolom da bez vize putujemo u 82 zemlje sveta. Zemlje iz regiona koje su bolje plasirane od Srbije su Slovenija na 6. mestu, Rumunija i Bugarska na 8. mastu, Hrvatska na 10. Iza nas se nalaze Makedonija na 35. mestu, Crna Gora na 36, Bosna i Hercegovina na 39, Albanija na 42.

Na samom dnu liste nalaze se Somalija, Sirija, Pakistan, Irak i Avganistan sa čijim pasošem možete da putujete bez vize u samo 5 zemalja.

VIDEO: Bugarski nacisti traže deo teritorije Srbije

(Telegraf.rs/klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gradjanin drugog reda

    10. septembar 2018 | 15:26

    Ima i još jedno mesto iza tog poslednjeg, zauzima ga Kosovo! Sa srpskim Kosovskim pasošem ne možete otputovati ni u jednu zemlju sveta. Sa pasošem koji izdaje Koordinaciona uprava Niška banja - Prištinski sup, ne možete bez vize preći ni administrativni prelaz Srbija - Kosovo i Metohija

  • Zivanovic

    24. septembar 2018 | 13:23

    Mi smo naj mocniji u svemu, tako kaze vlast. Plate i penije su od 18000 . do 33000 hilj. din.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA