≫ 

Proteraće vas ako uradite isto što i ova žena u Veneciji: Još jedna stvar je zabranjena u gradu, a kazne su i do 500 evra

U Veneciji su ranije zabranjeni kiosci brze hrane, jedenje hrane usput ili na stepenicama, kao i brčkanje nogu u kanalima

  • 6

Vlasti u Veneciji razmatraju predlog da se turistima zabrani da sede i leže na stepenicama crkava i na trgovima grada. Ukoliko predlog bude usvojen, od oktobra će svi koji se ogluše o ovo pravilo morati da plate kaznu od najmanje 50, a najviše 500 evra. U najozbiljnijim slučajevima turisti bi čak mogli da budu izbačeni iz grada i da im bude zabranjen ulaz.

Na ovom aerodromu putnici mogu da uživaju u "tihom terminalu"

Sedenje na stepenicama i pored spomenika na Trgu Svetog Marka je već zabranjeno, što su lokalne organizacije i opozicija dočekali s prezirom. Vođa organizacija "Gruppo Aprile 25" Marko Gasprineti izjavio je da lista zabranjenih aktivnosti znači da u gradu "više nema šta da se radi".

Sedenje na stepenicama i pored spomenika na Trgu Svetog Marka je već zabranjeno Foto: Pixabay.com

Takozvani  "Anđeli pristojnosti" hvataju turiste koji krše pravila, ali će u slučaju uvođenja novih mera biti potrebne hiljade pripadnika policije. U Veneciji su ranije zabranjeni kiosci brze hrane, jedenje hrane usput ili na stepenicama, kao i brčkanje nogu u kanalima.

Najnovije mere bi mogle da znače i zabranu muzike na brodovima, glavnom prevoznom sredstvu turista.

Na pojedinim mestima su postavljene barijere, koje razdvajaju lokalno stanovništvo od turista Foto: Pixabay.com

Venecija se svake godine bori s prevelikim brojem gostiju. Na pojedinim mestima su postavljene barijere, koje razdvajaju lokalno stanovništvo od turista, kako bi žitelji neometano mogli da obavljaju svakodnevne poslove.

Grad je takođe poznato odredište kruzera, koji svakodnevno dovoze hiljade turista. Prošle godine, usvojena je zabrana za pristajanje i prolazak kruzera kroz Veneciju, ali ona stupa na snagu tek 2022. kada će brodovi pristajati u Margeri.

Prošle godine, usvojena je zabrana za pristajanje i prolazak kruzera kroz Veneciju, ali ona stupa na snagu tek 2022. godine Foto: Pixabay.com

VIDEO: Fotkanje pored Krivog tornja u Pizi više nikad nećete gledati isto

(Telegraf.rs / Izvor: news.sky.co)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    23. septembar 2018 | 14:07

    Kako je Venecija lepa na slikama, a u stvarnosti je smrad, žabokrečina, gužva, galama ...

  • Gagi

    23. septembar 2018 | 14:21

    Prvo treba doci do venecije

  • Recimo

    23. septembar 2018 | 14:17

    I na Instagramu su sve ribe ipo a ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA