≫ 

Tri razloga zbog čega ženi grudi mirišu na sirće

Ako imate ovaj problem, pre nego što bilo šta uradite, razgovarajte sa svojim lekarom

  • 7

Devojkama i ženama grudi ponekad mirišu na sirće i to je potpuno normalna stvar. Nemate razlog za brigu. Ovo se posebno dešava leti, kada su temperature visoke.

Pogledajte šta se STVARNO dešava sa grudima kada NOSITE POGREŠAN BRUS

NAJBIZARNIJE DO SAD: Peškir-brus rešava jedan od najvećih ženskih problema sa grudima

Hrabra majka je odlučila da celom svetu otkrije krajnje neobičnu stvar koju dojenje čini grudima - a svi o tome ćute (FOTO)

Tri glavna razloga zbog čega će grudi poprimiti neprijatan miris su ishrana, neodgovarajuća higijena i rad žlezda.

Ishrana

Ova situacija može da nastane ako konzumirate previše šećera. Šećer se razlaže u krvni sistem i posle dobija oblik kiselih jedinjenja, koja se oslobađaju na površini kože kada se znojite.

Upravo zbog ovog razloga, oni koji mirišu na sirće, mogu imati problem sa dijabetesom. Pre nego što napravite bilo kakve velike promene u vašoj ishrani razgovarajte sa svojim lekarom.

Foto-ilustracija: Profimedia

Higijena

Miris sirćeta ne stvara koža dojke, već znoj. Kada se znojite, telo iz sebe izbacuje štetne organiznme, a oni ne mirišu baš najbolje.

Dodatni smrad može da nastane ako se ne kupate redovno ili ne koristite dezodorans.

Žlezde

Kada se znojite, proizvodite ovaj kiselkasti sok kroz različite žlezde, koje se nalaze po celom telu. Apokrine žlezde su vrsta egzokrinih žlezda čije ćelije prilikom izlučivanja zajedno sa sekretom odstranjuju i deo sopstvene citoplazme.

Ove žlezde nalaze se u ušima, genitalijama, ispod pazuha i u grudima. One omogućavaju proizvodnju mleka, proteina ili formiranje ušnog voska. Kada ti proteini dođu u dodir sa slanim jedinjenjim, nastaje miris koji podseća na sirće.

Probajte da jednom nedeljno perete brushaltere i menjajte ih svaki dan kada su vrućine. Možete takođe koristiti dezodorans i malo naneti ispod i između grudi.

Ako sumnjate da bi vaša hrana mogla da bude  problem, dobra ideja je da se konsultujete sa svojim doktorom kako biste pronašli adekvatan nivo šećera u ishrani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    14. avgust 2017 | 18:26

    Kažu da žene više smrde od muškaraca. Zato se toliko mnogo i mažu kremama i perfemima.

  • boris

    14. avgust 2017 | 23:36

    Grudi moje drage mirisu na med

  • Aca

    15. avgust 2017 | 08:06

    Naravno, ne mislim ništa loše o ženama kad napišem da više smrde. To je jednostavno u prirodi tela,a i žene to same znaju,vrlo dobro znaju o čemu pišem. Pozdrav za ženski rod!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA