≫ 

Jednostavan način da otkrijete da li ste gojazni ili samo imate teške kosti

Ukoliko ste zagovornik teorije "krupnih kostiju", ovo će vas obradovati

  • 0

Veliki broj ljudi često za sebe kaže da nisu debeli već da imaju krupne kosti. Duže vreme su se borili sa osudama i kritikama, a sada je tu novi indeks kojim se izračunava idealni oblik tela i radi u njihovu korist.

Period bez seksa: 4 važne stvari koje možete da naučite kada nastupi seks-suša

HOROR U VRNJAČKOJ BANJI: Leš u fazi raspadanja pronađen u centru!

REDOVNO JE IZBEGAVATE: Svako jutro morate da uradite jednu stvar ako želite da budete srećni

Indeks telesne težine, koji se izračunava kada vašu težinu u kilogramima podelite sa kvadratom vaše visine, dugo je bio predmet kritika. Glavni razlog za to je taj što se on računa isto i za ljude koji su mišićavi i za one koji imaju veliki procenat sala na svom telu.

Žena koja ima stomak, ali ima uske kukove i mršave noge, imala bi normalan indeks telesne težine. Ali, njeno zdravlje je ozbiljno ugroženo jer je salo u predelu stomaka preduslov za kardiovaskularne bolesti, dijabetes, a u nekim slučajevima i za rak.

Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RF

Sada imamo još jedan indeks koji se smatra preciznijim - indeks oblika tela. Njega stručnjaci više hvale jer bolje ukazuje na to da li je oblik tela neke osobe "kritičan".

Kako biste izračunali ovaj indeks, neophodno je da obim vašeg struka u centimetrima podelite sa kvadratom vaše visine pomnožen kvadratnim korenom vašeg indeksa telesne težine.

Ovo je malo komplikovanija metoda, ali na svu sreću postoji online kalkulator uz pomoć koga ćete lako izračunati svoj indeks oblika tela.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA