≫ 

Obična crna ili kafa sa mlekom - koja je bolja po naše zdravlje?

Istraživanja su pokazala da se neki ljudi ne bi odrekli prve jutarnje kafe čak ni u zamenu za seks

  • 2

Ništa lepše od mirisa prve jutarnje kafe nakon ustajanja iz kreveta. Dan može da počne kada se uz šolju toplog crnog napitka probudite i spremate za posao. Ali, da li je crna kafa dobra za vaše zdravlje?

Jutarnje navike kojih biste trebali odmah da se oslobodite

7 dana je umesto kafe ujutro pila čaj - a kad je stala pred ogledalo nije mogla da veruje koliko se promenio njen izgled

Ako vam se uz prvu kafu mnogo jedu slatkiši, evo šta je razlog

Naravno da jeste. Ona smanjuje rizik od raka jetre i poboljšava pamćenje. Postoji mnogo načina pripreme kafe, a uticaj obične crne kafe i kafe sa mlekom i šećerom na organizam je drugačiji.

Foto-ilustracija: Profimedia

Ako želite da smršate, onda je obična crna kafa prava stvar za vas. Ona ima manje kalorija od kafe sa mlekom i šećerom, tek 4,7 dok slatka kafa ima 56,6 kalorija.

Crna kafa će vam dati više energije i ubrzaće rad mozga, za razliku od kafe sa mlekom koje vas samo usporava. Ako želite ranije da odete na spavanje onda izbegavajte kafu kasno poslepodne. U suprotnom, crna kafa će vas držati budnima do kasno u noć.

Ukoliko imate problema sa želudačnom kiselinom, onda je za vas bolji izbor kafa sa mlekom. Izbegavajte crnu kafu jer ona samo povećava kiselost vašeg organizma.

Daljinac

(Teleghraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.K.

    11. oktobar 2017 | 10:18

    Kafa sa mlekom bez šecera je moj izbor !💓☕

  • Luna

    11. oktobar 2017 | 13:21

    Ja volim Ness kafu ali posle ovog teta ću preći na crnu kafu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA