≫ 

Žene koje imaju ovaj oblik tela su u većoj opasnosti od raka

Iako se smatra idealnim, ono sa sobom povlači i veliki rizik

  • 0

Nova istraživanja pokazuju da su žene sa oblinama posebno rizična kategorija za pojedine vrste raka.

Jednostavan način da otkrijete da li ste gojazni ili samo imate teške kosti

Ova droga je 50 puta jača od heroina i sve više ubija ljude: Počeli su da je koriste protiv jakih bolova, a samo malo nje vodi u smrt (VIDEO)

Otišla je na farbanje, a onda je frizerka u kosi videla nešto što joj je bukvalno spasilo život - a može i vama (VIDEO)

To naročito važi za one koje su "jače u struku" jer salo na stomaku može da dovede do nekih oboljenja. Žene sa jabučastim oblikom tela imaju 50 procenata veće šanse za oboljevanje od raka pluća ili raka creva.

Foto-ilustracija: Pixabay

Kod njih često dolazi do povećanja insulina koji je poznat po tome što narušava hormonski balans, dok povećane količine masti na telu izazivaju hronične upale. Preko 50 procenata žena koje imaju masne naslage u predelu stomaka obolelo je od raka pluća ili gastroinestinalnog trakta. Ovo je naročito zapaženo kod žena u menopauzi koje su podložnije gojenju u ovom predelu tela. Tako su izložene riziku od prekomerne težine i gojaznosti, ali i različitim tipovima raka.

Zbog toga je neophodno da žene u ovim godinama promene svoj način života i ishrane, ne bi li izbegle gojaznost i smanjile rizik od ovih oboljenja. Povećana fizička aktivnost i redovne kontrole mogu da poboljšaju kvalitet života žena u menopauzi i smanje procenat obolelih od neizlečivih bolesti.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA