Učiteljica je uzela 3 kriške hleba i na grozan, ali potpuno genijalan način, objasnila zašto MORAMO DA PEREMO RUKE (FOTO)

Ova učiteljica poslužila je kao inspiracija mnogim rotiljema i učiteljima

  • 0

Deca najbolje uče kroz primere. Da je to tako, ova učiteljica je ozbiljno shvatila i odlučila da uradi jedan eksperiment.

U KAKVOJ STE VI: Postoje 4 vrste veza, a evo kakva je sudbina svake od njih

Otac dvoje dece popio otrov i ubio se u Vranju

NAJVEĆA TAJNA "VRUĆEG VETRA": Ljubiša Samardžić nije trebalo da glumi Šurdu, ovaj glumac je bio PRVI izbor!

Kako bi deci usadila zdravu naviku da pre svakog obroka peru ruke, odlučila je da im pokaže šta prljave ruke mogu da urade hlebu.

Da je higijena jako bitna za zdravlje, deca su naučila kroz eksperiment za koji je učiteljici trebao samo hleb, rukavice i tri plastične kese.

Prvu krišku hleba ona je stavila u kesu noseći rukavice. Pre nego je spakovala drugu krišku, oprala je ruke i čistim rukama stavila hleb u kesu na kojoj je napisala "čisto". Zatim je dala treću krišku deci, da je svako od njih uzme u ruke i onda je spakovala u kesu sa natpisom"prljavo".

Deca su posmatrala kako je hleb koji su pipala menjao bolju i kako su se na njemu razvili paraziti. Ovo je prema rečima učiteljice najodvratniji, ali ujedno i kul eksperiment koji je deci mnogo pokazao o značaju higijene.

Mnogi su inspirisani ovim eksperimentom sproveli i neke svoje, pa je tako jedna učiteljica ukazala na to kako je hleb bez konzervansa mnogo zdraviji. Hleb bez konzervansa razvije buđ samo tri dana nakon što je ispečen, dok onaj sa konzervansima može duže da ostane svež.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA