≫ 

Obavezno IZBEGAVAJTE ove vežbe ako želite da SMRŠATE

Odluka da se posvetimo vežbanju, često dolazi usled želje da smršamo

  • 0

Vežbanje pored smanjenja telesne težine, utiče na bolje funkcionisanje mozga, raspoloženje, san i opšte stanje organizma.

12 neočekivanih stvari kojima uništavate mozak, a radite ih svakodnevno

Ovo su najbolje vežbe za mozak! Radite ih često, a niste ni svesni

ŽENE, OBRATITE PAŽNJU: Trudnoća posle 35. može mnogo da utiče na vaše zdravlje. Evo kako

Zdrave navike poput konzumiranja određenih namirnica i vežbanje, ne mogu da ne urode plodom kod onih koji su rešili da smanje masne naslage i lepše izgledaju. Ali, ako ste rešili da smršate morate da znate da ne utiču sve vežbe tako na vaše telo i da neke morate da izbegavate.

Krosfit je tip vežbanja broj jedan koji morate da izbegavate. Ukoliko ste na početku sticanja kondicije, onda nećete imati dovoljno snage da uradite neke vežbe i možete se povrediti. Sačekajte da malo uđete u formu pa se onda opredelite za ovo zanimljivo vežbanje.

Foto-ilustracija: Profimedia

Joga ima mnogo prednosti, ali mršavljenje nije jedna od njih. Uz jogu se možete istezati i tonirati mišiće, ali ona ne može da vam ubrza metabolizam toliko da on sagori kalorije kao neki drugi vid vežbanja.

Vožnja sobnog bicikla takođe nije za vas jer zahteva veću fizičku spremnost. Zatvoreni prostor u kome se podiže temperatura i neke naporne vežbe mogu da vas iscrpe toliko da nakon treninga osećate veliku glad.

Ukoliko se odlučite samo za kardio trening rizikujete da se nakon njega prejedate usled velikog gubitka aklorija koje vaše telo želi da nadoknadi. Ukoliko ste ipak tvrdoglavo odlučili, onda iskombinujte ovaj trening sa streningom snage i podižite male težine.

Ono što stručnjaci savetuju je trening izdržljivosti pri čemu podizanje tegova stimuliše vaše mišiće da sagorevaju kalorije čak i kada samo sedite. Najbolje je da počnete sa ovakvim treningom, a kako ulazite u formu menjajte način vežbanja i isprobajte i ostale.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA