≫ 

Rešite se VISOKOG KRVNOG PRITISKA uz pomoć samo jedne namirnice

Visoki krvni pritisak može da se spreči i kontroliše uz pomoć ishrane

  • 0

Način života i ishrana mogu da utiču na krvni pritisak, a naučnici su otkrili da neki nedostaci u telu mogu da dovedu do povećanja krvnog pritiska.

"Šetajući" krvni pritisak je OPASNIJI od visokog pritiska - a ovo su znaci upozorenja koje ne smete da ignorišete

Za samo 7 dana, celer napravi čudo u organizmu: Posebno je važan za "onu mušku stvar"

Izmerite svoj pritisak: Ako je niži od ovih vrednosti, evo šta obavezno morate da uradite

Visoki krvni pritisak može da poveća pritisak na pojedine organe, posebno na srce. Stanje može da dovede do šloga, ali i oštećenja bubrega i očiju. Kada visoki pritisak nije kontrolisan preti da postaje sve veći i veći. Neretko dolazi do infarkta jer ovakav pritisak dovodi do smanjenja otpuštanja azot-oksida koji je glavni regulator krvnog pritiska.

Azot-oksid se prirodno proizvodi u telu i prenosi se kroz krv. Visoki pritisak sprečava njegovo strujanje kroz krv i dolazi do povećanja istog.

Foto-ilustracija: Foter/Katrinitsa

Cvekla je odličan izvor nitrata koji se jako brzo prerađuju u nitrite i absorbuju u krv. Oni učestvuju u stvaranju azot-oksida i utiču na smanjenje pritiska. Preporučuje se unos 250ml soka od cvekle dnevno kako bi se skinuo pritisak, a isti učinak ima i 100g kuvane ili sveže cvekle.

Eksperti savetuju da je sunčanje na suncu takođe dobro za spuštanje pritiska jer sunce podstiče stvaranje azot-oksida. Na snižavanje pritiska utiču i pojedine vrste vežbi, prestanak pušenja i zdrava hrana.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA