EFIKASNIJE OD LEKOVA: Ovo povrće uklanja simptome prehlade i gripa za samo 24 sata

Dolazi sezona gripa, a mi na vreme treba da se pripremimo za to i ojačamo naš imunitet kako bi se organizam uspešno odbranio od virusa

  • 0

Upaljeno grlo, curenje nosa i kijanje su simptomi gripa koji počinju da se javljaju svake godine, otprilike u ovo vreme.

Vakcine protiv gripa su spremne: Epidemiolozi očekuju najveći nalet gripa do sada!

Ovako se lekari štite od gripa, pa ukradite neki trik od njih

Postoji, međutim, način pomoću kojeg se prehlada može sanirati za samo 24 sata.

Printskrin: Facebook/Nourish by Tastemade

Tajna je u brokoliju.

Nutricionista Sara Flauer objašnjava kako ovo povrće utiče na simptome gripa. Ona ističe da su brokuli puni vitamina K, vitamina C, hroma i folne kiseline, što povoljno deluje na simptome.

"Ovi poznati vitamini su od izuzetne pomoći kada je borba protiv infekcija u pitanju, pa je na prve znake prehlade poželjno povećati njihov unos konzumiranjem više bobičastih plodova, citrusa, brokolija i crvenih paprika koji pomažu zaštititi od upala", navodi ona.

Bitno je, takođe, unositi dosta tečnosti, kako bi se "probila" zagušenost grla, ali treba izbegavati zaslađene i mlečne napitke, koji zbog visokog sadržaja sluzavih materija mogu da pogoršaju stanje. Zato je najbolje piti čajeve ili vodu.

I pored hladnoće, preporučljivo je da provodite neko vreme napolju u šetnji. Tokom zimskih meseci vitamin D, neophodan za pomoć imunitetu u odgovoru na virus, postaje deficitaran u organizmu. Zato je, tokom jeseni i zime potrebno izlagati se suncu bar petnaestak minuta dnevno.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA