≫ 

Sve vreme držite tampone na pogrešnom mestu - i to može skupo da vas košta

Većina žena ne zna da i sredstva za higijenu koja koriste tokom menstruacije imaju rok trajanja

  • 0

To što ulošci i tamponi nisu napravljeni od hemikalija i ne dolaze u klasičnom obliku kao kozmetički preparati, ne znači da će vam trajati godinama.

MENSTRUALNA ČAŠICA: U početku je "gadno", ali kasnije olakšava život i štedi pare

Poslala je TATU da joj kupi ULOŠKE! Njegove urnebesne poruke nasmejale su ceo svet

Ovo su stvari koje vaša VAGINA ne voli, a radite ih svaki dan!

Tamponi imaju rok trajanja i on je obično 5 godina od datuma proizvodnje. Oni su napravljeni od pamuka, a pamuk je osetljiv na buđ i bakterije. Toplota i vlažnost mogu da olakšaju bakterijama da dospeju do tampona i da se tu nastane i umnožavaju. Glavni razlog tome je taj što većina nas drži tampone u kupatilu, gde kupanje toplom vodom podiže temperaturu i vlažnost vazduha.

Foto-ilustracija: Foter/

Ako je vaše kupatilo malo i brzo se ispuni parom, razmislite opet da li ćete tamo da držite tampone. Može vam se desiti da nesvesno ubacite u sebe tampon koji na sebi ima buđ jer nista u mogućnosti da vidite tampon zbog aplikatora ili ambalaže, piše womenshealthmag.com. U tom slučaju možete da osetite svrab i peckanje u vagini i da primetite pojačani sekret. Bakterije koje ovako unesete mogu da poremete normalan nivo bakterija u vašem telu i mogu da izazovu infekciju, ali vam verovatno neće trebati jaki antibiotici ukoliko se simptomi ne pojačaju. Ako se to desi obavezno zakažite pregled kod ginekologa.

Čitajte datume na pakovanjima proizvoda koje koristite za ličnu higijenu i time sačuvajte svoje zdravlje. Takođe, datum nije toliko važan koliko način na koji ste taj tampon čuvale. Ako je proveo duže vreme u kupatilu ili je omot oštećen, ne razmišljajte dva puta - bacite taj tampon i kupite drugi!

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA