≫ 

Ne dodirujte OVE DVE STVARI ako ne želite da dobijete grip

Sezona gripa i prehlada je stigla i virusi su svuda oko nas

  • 0

Ukoliko želite da ostanete zdravi izbegnete da se zarazite gripom, vodite računa sa kojim predmetima i površinama vaše ruke dolaze u dodir u toku dana.

Jednostavan trik: Uklonite miris luka sa ruku, brzo i efikasno

ZABORAVITE TERETANU, za SAVRŠENE RUKE potrebne su vam samo 2 flašice vode

Sve o SMRTONOSNOJ bolesti koju je Hju Hefner imao pre smrti

Dodirivanjem pultova u prodavnicama i držača u vozilima gradskog prevoza možete da “pokupiote” ove gadne viruse i zarazite se gripom. Farmaceuti savetuju da perete ruke nakon što ispraznite nos u maramicu i da koristite dosta sapuna.

-Antibakterijski gel je dobar kao prva pomoć ako ne možete da pronađete adekvatno mesto da operete ruke. Sprej za nos isto može da vam pomogne kod prvih znakova infekcije, savetuje farmaceutkinja Anđela Čalmer.

Foto: Telegraf

Prevencija je i oprez kod dodirvianja lica, naročito usana i očiju, čime možete da se zarazite jer su ruke bile u kontaktu sa virusima. Kada krene sezona gripa imajte kod sebe uvek sprej za nos koji će vam pomoći, a dok perete ruke otpevajte u sebi dva puta pesmu “Happy birthday” jer ćete tako biti sigurni da ste ih dobro oprali.

Savetuje se i vakcinacija kao mera prevencije koja je obavezna za najkritičnije kategorije stanovništa po koje grip može da bude fatalan.

Daljinac

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA