≫ 

OBAVEZNO IH PROBAJTE: 5 vrsta semenki koje će vam istopiti salo sa stomaka i izbaciti trbušnjake

Mršavljenje je mnogo lakše kada znate koje namirnice da koristite kako biste salo pretvorili u mišiće

  • 2

Mnogi od nas znaju da treba da unesu koštunjičavo voće u ishranu, ali i semenke su podjednako važne i efikasne u procesu mršavljenja.

Počećete da stavljate biber na bukvalno sve kada vidite koliko je zaista lekovit - ali samo ako ga kupujete u ovom obliku

Semenke su sitna super hrana bogata vitaminima i mineralima koji vam mogu pomoći kod gubitka masti i izgradnje mišića. Možete ih lako uključiti u vašu ishranu tako što ćete ih dodati u jutarnje smutije ili ih posuti po salati koju jedete. Ovo je pet vrsta super semenki koje morate pod hitno da uvedete u ishranu ako želite telo iz snova.

Seme bundeve

Bogato je cinkom koji je jako važan za razgradnju masti i povećava proizvodnju testosterona koji vam pomaže da izgradite mišiće. “Meso” bundeve takođe može da vam pomogne jer su vlakna jako važna za pravilno funkcionisanje digestivnog trakta.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Seme konoplje

Odlično je za mršavljenje i funkcionisanje mozga. Sadrži dosta proteina neophodnih za izgradnju mišića.

Čia seme

lako mogu da se dodaju u smutije i obroke, puna su vlakana, magnezijuma, kalijuma, gvožđa i imaju malo masti. Pomoći će vam da smanjite apetit i da dugo imate energiju.

Seme suncokreta

Odlično je za salatu i supu, a bogato je vitaminom E koji je odličan antioksidant. Ima dosta magnezijuma koji podiže energiju i sagoreva kalorije.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Seme lana

Odličan su izvor omega 3 masti koje pomažu telu da sagori masti i reguliše insulin. Sadrži i dosta gvožđa, proteina i vlakana.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • amer

    2. decembar 2017 | 12:19

    Jedem ih dve godine a stomace si i dalje stoji.

  • Čika Jova

    2. decembar 2017 | 14:21

    Kad se daje recept za bilo šta onda se napiše količina semena, od koje lekovite biljke-koliko. Koliko puta na dan i na kraju koliko terapija traje. A ne tako: jedi pa će vodimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA