Vaš saveznik u borbi protiv bolesti: Čaj od đumbira leči prehladu, grip i kašalj

Sa hladnijim danima i laganim probližavanjem zime našem organizmu je potrebna svaka pomoć kako bi imunitet bio ojačan i spreman za zaštitu od prehlada i gripa

  • 0

Umesto da posegnete za vitaminima koje ste kupili u apoteci, opredelite se pre za prirodne izvore vitamina koje možete da nađete u vašoj kuhinji. Jedan od najboljih izbora je đumbir koji je izuzetno zdrav i hranljiv.

Vitamin bez koga ne možemo da funkcionišemo krije se u OVOJ hrani

Priprema čaja od svetlog korena gorko-ljutog ukusa je jako jednostavna. Dovoljno je da komad korena od skoro 5 centimetara iseckate na komadiće i kuvate do 15 minuta, a tako dobijeni čaj možete zasladiti medom i dodati mu limun kako biste mu malo ublažili ukus.

Foto: pixabay.com

Čaj od đumbira odličan je u borbi protiv svih simptoma prehlade i gripa, kao i protiv alergije, kašlja, upale sinusaipluća, menstrualnih tegoba, slabe cirkulacije i visokog pritiska, nesanice, neprijatnog zadaha,…

Samo jedna šoljica čaja pomoći će vam kada osećate mučninu jer zaustavlja podrigivanje i povraćanje. Ublažava nadutost i gasove i reguliše apetit koji je u slučaju bolesti dosta smanjen.

Foto: pixabay.com

On smiruje kašalj i efikasno leči astmu jer razređuje sekret u plućima i širi disajne puteve. Kada osećate vrućinu ili groznicu, čaj od đumbira će vam regulisati temperaturu i cirkulaciju, piše klix.ba. Sadrži antioksidante koji pomažu jačanju imunog sistema, a čaj možete da pijete i kada ste zdravi kako biste se osećali srećnije jer ovaj napitak dokazano smanjuje stres i podiže raspoloženje.

Savetuje se oprez kod upotrebe ovog čaja jer svako preterivanje može da dovede do pojave neželjenih efekata. Tako se ovaj čaj ne preporučuje osobama koje pate od kamena u žuči kao ni trudnicama. Nije ga preporučivo konzumirati na prazan želudac jer može da izazove dijareju i gorušicu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA