≫ 

Izlečite prehladu i grip uz pomoć ovog lekovitog napitka

Sa hladnim danima dolaze nam prehlade i grip pa nije na odmet imati neki kec u rukavu koji nam može u tim situacijama pomoći

  • 1

Uporan kašalj, slinavljenje i visoka temperatura su samo neki od simptoma sa kojima morate da se borite, a mi vam za to predlažemo jedan jako ukusan napitak.

Prava istina o tome da li ćete se zaista prehladiti ako sa mokrom kosom izađete na hladnoću?

Napitak koji vam predlažemo sadrži crni čaj i cimet koji su odlični u suzbijanju simptoma prehlade i gripa. Limunov sok smanjuje lučenje sluzi i olakšava njeno izbacivanje iz organizma. Karanfilić pomaže kod bolova i u ovoj mešavini se bori protiv bolova u grlu. Crni čaj, cimet i karanfilić deluju antibakterijski i mogu da smanje bakterije u grlu.

Foto-ilustracija: Profimedia

Kako biste pripremili ovaj napitak treba vam:

- 1 ¼ šoljice šećera;

- ¾ čašice crnog čaja;

- 1 kašičica cimeta;

- 1 kašičica karanfilića;

- 8 šoljica limunade.

Sjedinite sve sastojke u kompaktnu smesu. Ostavite da prenoći i pre svake upotrebe dobro promućkajte. Dodajte 3 do 4 kašičica tople vode u svaku šoljicu napitka koju sipate, piše Prevention.com. Dnevno je dozvoljeno 4 do 6 šoljica ovog lekovitog napitka.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA