≫ 

Ljudsko zamorče: Ne jede po 72 sata i tvrdi da su mu se zbog toga desile 2 čudesne stvari

Ni sam nije mogao da veruje kada je video šta mu se desilo

  • 0

Tim Feris, samozvano "ljudsko zamorče" je čovek koji u toku jednog meseca ne jede ništa 72 sata. Ovaj trodnevni post za njega predstavlja fizičko i mentalno osveženje.

Na osnovu istražovanja , utvrđeno je da je ovakav post efikasan za gubitak telesne mase,  i da može da uspori starenje ćelija.

Tim je već duže vreme zainteresovan za sportsku obuku i ishranu, kao i za eksperimentisanje sa različitim režimima treninga i dijetama zasnovanim na istraživanju i izvlačenju sopstvenih zaključaka.

Dve nedelje je postila 20 sati dnevno - pogledajte kako je to iz dana u dan uticalo na njen izgled

Ova ljubav prema preduzimanju često ekstremnih fizičkih eksperimenata se nastavila, a jedan od njegovih najnovijih eksperimenata je trodnevni post.

Imajte na umu da ne treba da pokušavate ni sa jednim aspektima njegovog režima shrane, a da ne konsultujete doktora, jer čak i kratki postovi ne bi trebalo da se shvate olako.

Feris je zainteresovan za disciplinu posta, ali se prvenstveno fokusira na drugi aspekt.

A post shared by Tim Ferriss (@timferriss) on

Najnovije istraživanje kontrolisanog kratkog posta su zaključila da je to siguran i efikasan metod za smanjenje telesne težine, a sve su snažniji indikatori da se povećava energiju i da dolazi do ubrzane regeneracije ćelija.

Većina obećavajućih istraživanja o prednostima predostrožnosti starenja su u ranoj fazi i do sada je samo sa eksperimentisano na pacovima i šimpanzama - ali to nije zaustavilo ljude poput Ferisa da eksperimentiše na sebi, uz pomoć istraživača poput Dr Dominika D'Agostina iz Južne Floride.

D'Agostino se specijalizovao za proučavanje ketoze, proces u kojem jetra iscrpljuje hormone koji se zovu ketoni, kako bi se razbila mast kao izvor goriva kada nema dovoljno glukoze u krvi, primarnog izvora tela.

A post shared by Tim Ferriss (@timferriss) on

Ferris je počeo postepeno da uvodi ketogenu ishranu kako bi pomogao sebi u ublažavanju simptoma lajmske bolesti sa kojom uhvatio u koštac.

Ferisov mesečni brzi post obično počinje u četvrtak uveče i završava se u nedelju uveče. On uključuje i puno hodanja, dodataka ketona i malu količinu kokosovog ulja koje stavlja u čaj kako bi se ubrzala ketoza.

On dozvoljava sebi "ne-kalorične napitke" poput čajeva i crne kafe tokom ovog perioda.

Feris koristi aparat za merenje nivoa glukoze u krvi tokom ovog perioda, sa ciljem sigurnog nivoa ketoze. Ovo je naročito važno u njegovim dužim postovima.

Feris voli ekstremne situacije, ali dobrobit od ovog posta može trajati samo 24 sata. Njegov prijatelj Vilink, bivši komandant mornarice SEAL-a, praktikuje post ali od 24 sata, nakon što je uvideo njegove dobre strane dok je bio u vojsci.

Feris je primetio da, pošto je počeo redovno da izaziva kontrolisanu ketozu, da ima vrlo jasne kognitivne prednosti, uključujući više energije i bolji fokus.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA