≫ 

Evo koliko trbušnjaka dnevno trebate da uradite kako biste videli pločice na stomaku

Trbušni mišići nisu samo estetski lepi kada su izvajani i jaki već oni doprinose i opštem zdravlju, a evo koliko ih je potrebno da se pojave na vama

  • 5

Oni ukazuju na dobro držanje i koštano-mišićni sistem i zbog toga je dobro znati koliko trbušnjaka dnevno trebate da uradite da bi vežbanje dalo rezultate.

Preživela je pakao anoreksije, nosila odeću za decu i imala samo 30 kilograma, a sada ima telo kakvo nemaju ni supermodeli (FOTO)

Trbušnjaci su najpopularnija vežba za stomačne mišiće, a specifičnost izvođenja je u tome što koliko god radili ovu vežbu ona nikada ne postaje laka. Upravo zato ne smemo da preteramo i da se bacimo na beskrajno vežbanje trbušnjaka kako bi rezultati bili vidljivi.

Foto: Profimedia

Odgovor na pitanje koliko je onda dovoljno je 30! Tome dodajte i podizanje nogu i plank i druge vežbe za jačanje abdomena. Pazite i na hranu jer ukoliko se ne hranite zdravo nijedna vežba neće imati dugoročni učinak.

Važno je da tokom ove vežbe vrat i glava moraju da imaju dobru potporu. Stavite prste na potiljak i tako poduprite glavu i zaštitite vrat od istezanja. Obratite pažnju da prilikom držanja nikako ne gurate glavu.

Trbušnjake trebate da radite savijenih kolena i bez podizanja stopala sa poda. Stopala vam može pridržavati druga osoba ili ih stavite ispod kauča.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sirogoj

    19. decembar 2017 | 08:49

    Vidljive 'pločice' na stomaku nemaju veze sa vremenom i intenzitetom vežbanja već sa procentom masnog tkiva u organizmu tzv. BMI. Što je manje masti, to vidljiviji stomačni mišići..

  • BMW

    19. decembar 2017 | 08:51

    Ma kako da ne baš 30,što nije 25 ili 35

  • Dejan

    19. decembar 2017 | 08:35

    Kako kaze Kristijan"hiljade i hiljade"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA