≫ 

DA LI VAM JE TELO SIMETRIČNO? Prost test otkriva sve opasnosti koje vam prete ako nije

Vrlo je važno da telo bude simetrično, jer u suprotnom može da dođe do ozbiljnih problema

  • 1

Simetrija je matematički princip koji podrazumeva da su dve polovine potpuno identične, poput krila leptira ili snežna pahulja.

Između stomaka i mozga postoji čudna veza koja može da bude smrtonosna

Sve ovo smo učili u školi, a mnogi su to sigurno zaboravili. Ali bi sada trebalo da se podsete, posebeno ako se bave nekom fizičkom aktivnošću jer asimetrično telo može da bude uzrok ili dovede do neke ozbiljnije povrede.

Ako želite da proverite da li je vaše telo simetrično i poseduje jednake nivoe snage i pokretljivosti, ovaj test će vam pomoći:

1. Iskorak

workouts for runners

Obratite pažnju na prednje koleno. Ako se kreće pa središnjij liniji, to bi mogao da bude znak lošeg balansa kukova.

2. Čučanj

workouts for runners

Obratite pažnju na kolena i pete. Ako pokleknete, to bi mogao da bude znak slabosti kukova, a ako se pete odvoje od poda, to značči da su vam listovi stegnuti i ograničavaju pokretljivost zglobova.

3. Prelazak preko prepreke

workouts for runners

Obratite pažnju na putanju prednje noge. Ako je njena kretnja poput šuta, u pitanju može da bude problem sa pokretljivošću kuka ili njegovom snagom.

4. Triceps sklekovi

workouts for runners

Obratite pažnju na zadnjicu i rame. Ako prvo osetite zatezanje u zadnjici, to bi mogao da bude signal slabe snage trupa. Ako vam se lopatice ne kreću sinhronizovano, moguće je da postoji disbalans kada su u pitanju mišići zaduženo za držanje stava.

5. Rotacija kičme

workouts for runners

Obratite pažnju na samu rotaciju, ili manjak isrte. Ako možete da se rotirate više u jednu stranu, to bi moglo da signalizira problem sa fleksibilnošću i pokretljivošću trupa.

6. Istezanje

workouts for runners

Obratite pažnju na položaj i sposobnost da izvedete ovaj potez. Ako se previše naginjete na jednu stranu, ili ne možete da izvedete pokret, možda imate slabost ili nestabilnost karlice.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA