≫ 

Evo zašto nikako ne biste smeli da uzimate sirup protiv kašlja kada ste bolesni

Kašalj i prehlada se javljaju sa iznenadnom promenom vremena

  • 1

Čim počnete da kijate i kašljete odmah proklinjete zimu i varljivo vreme koje vas čas tera da obučete bundu, a čas lagani kaput.

Evo zašto uvek kinemo 3 puta zaredom

Kako nam se bliže novogodišnji praznici i proslave želimo da što pre ozdravimo i posežemo za različitim lekovima i praškovima. Ali, postoji jedan lek koji nikako ne biste smeli da uzmete – lek protiv kašlja.

Navodno, ne postoji konkretan dokaz da ovaj lek zaista deluje i može zapravo da učini da duže budete bolesni. Kašljanje vam zapravo pomaže da se rešite infekcije brže izbacivanjem sadržaja iz pluća.

Foto: Pixabay

Sledeći put kada počnete da kašljete nemojte trčati u apoteku po sirup. Možda se brže oporavite bez njega.

Infekciju disajnih puteva prati uporni kašalj, izbacivanje žutog ili zelenog šlajma, teško disanje i gubitak daha, zviždanje iz pluća, visoka temperatura , ubrzano kucanje srca, bol u grudima i stezanje, ali i osećaj dezorijentisanosti i konfuzija.

Umesto lekova i sirupa bolje se pobrinite da imate dovoljno vremena za odmor, pijte dosta tečnosti kako biste sprečili dehidrataciju i omogućili izbacivanje sluzi iz pluća. Uzmite paracetamol ili ibrufen za glavobolju i temperaturu i obavezno pijte med i limun u toplom čaju. Olakšajte disanje tokom spavanja tako što ćete staviti još koji jastuk ispod glave i inhalirajte se. Dok se ne oporavite, ostavite pušenje ili smanjite broj cigareta.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Endokin

    26. decembar 2017 | 00:47

    Koliko ja bar znam, većina sirupa se reklamira ka lek za iskašljavanje, bolje formiranhe sluzi koja će biti iskasljana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA