≫ 

Odlučio je da za praznike uopšte ne jede šećer - i rešio je svoj najveći problem

Niste ni svesni koliko vam neka hrana ne prija sve dok ne rešite da je izbacite iz ishrane

  • 0

Aleks Loki rešio je da se posle dužeg vremena pozabavi svojom ishranom ne bi li rešio svoj veliki problem – konstantnu glad.

Preživela je pakao anoreksije, nosila odeću za decu i imala samo 30 kilograma, a sada ima telo kakvo nemaju ni supermodeli (FOTO)

On je rešio da se pozabavi svojom ishranom i da kaže "dosta" slatkišima, piše msn.com.

Foto-ilustracija: pixabay.com1

- Od ujutru do uveče ja bih samo razmišljao o mom sledećem obroku. Koliko god mi obrok bio obiman, ja sam uvek bio gladan. Kada bih se najeo bio sam trom i u nekoj vrsti kome zbog hrane.

Kada sam dobio kancelarijski posao bio sam srećan. Nastavio sam da se bavim fizičkom aktivnošću i da idem u teretanu. Rešio sam da prestanem da unosim šećer u moj organizam i da ne jedem voće i povrće kojeraste i zri iznad zemlje.

Dijeta za koju sam se odlučio je "keto" dijeta. Ona nalaže da ne uzimamo više od 20 grama ugljenih hidrata dnevno. Ja sam aktivan čovek i nikada ne bih pomislio da ću držati dijetu, ali sam postavio sebi izazov da izdržim nedelju dana.

Nije bilo lako, ali terao sam sebe da odolim. Pošto nisam toliko razmišljao o hrani, uspeo sam da suzbijem moju iracionalnu glad. Da ne spominjem gubitak kilograma, povećanu koncentraciju i bolje raspoloženje.

Foto: pixabay.com

Bez gladi koja me ne proganja više i bez konstantne žudnje za slatkišima, mnogo mi je lakše da odolim društvenom pritisku da jedem i pijem. Tokom praznika razmišljao sam da uključim neke slatkiše u ishranu, ali držao bih se pudinga. Ja pojedem komadić crne čokolade dnevno, nije da uopšte ne okusim slatko u toku dana.

Ali upravo zato što nisam gladan, ne razmišljam mnogo o hrani, objasnio je on.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA