≫ 

Praznični višak kilograma može da vas zaštiti od prehlade i infekcija zbog jedne veoma važne stvari u salu

Nemojte očajavati ako ste ovih dana nabacili koje kilo jer to zapravo nije nimalo loše

  • 1

Sezona praznika poznata je po tome što je to period kada nabacimo koje kilo jer smo se opustili kada je hrana u pitanju, ali taj čokoladni kolač koji ste upravo smazali može da doprinese vašem zdravlju.

Cela porodica odlučila je da smrša za pola godine - a kada ih sada vide, ljudi ne mogu da ih prepoznaju (FOTO)

Nova istraživanja pokazuju da ćelije otkrivene u masnom tkivu mogu da budu jako korisne u borbi protiv infekcija. Eksperiment je izvršen nad miševima i majmunima, a kod miševa je u masnom tkivu otkriveno prisustvo T ćelija koje su imunog tipa.

Ove ćelije se bore protiv infekcija koje uzrokuju različiti patogeni. Ove ćelije otkrivene su i kod majmuna gde se takođe bore protiv infekcija. To znači da ćelije skladištene u našem masnom tkivu imaju mnogo važniju ulogu nego što smo ranije mislili - mogu da nas zaštite od upornih i opasnih prehlada sa kojima se borimo ovih dana.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Antoni Ferante, profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta Kolumbija istakao je da masno tkivo treba smatrati delom imunog sistema kome pripadaju i limfni čvorovi i žlezde, piše Independent.

Dok malo sala može da bude jako korisno, prekomerna težina ipak predstavlja opasnost po zdravlje. Salo koje obavija organe drugačije je građe od sala koje se taloži na stomaku i bokovima. Sa dugotrajnom prekomernom težinom može da dođe do oštećenja ćelija pankreasa.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA