≫ 

Nema više svađa oko usisavanja: Dokazano da su kućni poslovi zdraviji za žene nego za muškarce

Muškarci koji odbijaju da pomognu svojim suprugama u kućnim poslovima zapravo im čine uslugu

  • 5

Kućni poslovi su odlična fizička aktivnost za žene, pogotovo one koje su u godinama, jer doprinose njihovom zdravlju.

Ovo može da vam spasi život: Otkriven najbolji način da izbegnete infarkt bez upotrebe lekova

Istraživanja pokazuju da muškarci stariji od 65 godina provode sve manje vremena u obavljanju kućnih poslova nego žene njihovih godina. Žene starije od 65 godina provode skoro 5 sati dnevno radeći kućne poslove u poređenju sa 3 sata koliko provode muškarci.

Foto: Profimedia/Alamy

Ista studija pokazala je da su one žene koje rade same kućne poslove zdravije, dok su one koje su dugo radile u toku dana i malo spavale tokom noći slabijeg zdravlja.

-Provođenje nekoliko sati u obavljanju kućnih poslova može da doprinese zdravlju starijih. Najzanimljivije nam je bilo otkriće da ove aktivnosti imaju različit uticaj na zdravlje polova. Dugi periodi rada sa manje ili više sna, manje od 7, a više od 8 sati, ima veze sa slabijim zdravljem kod žena i boljim kod muškaraca, rekao je autor istraživanja Nikolas Adjei sa Instituta za istraživanje prevencije i epidemiologiju u Nemačkoj.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Dnevno, muškarci provode 88,7 minuta dnevno u kuvanju, čišćenju i odlasku u kupovinu, dok žene za to utroše 217,9 minuta u toku dana, piše Daily Star. Ali, žene provode manje vremena u sređivanju dvorišta i bašte i opravkama u kući i to 38,5 minuta nasuprot muškarcima koji za to utroše 68,8 minuta dnevno.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    13. januar 2018 | 17:07

    Ja stalno apelujem da umesto gubljenja vremena u teretani cure usisaju stan operu po koji prozor, imace vece koristi cist stan i potrosene kalorije.Spojite zdravo i cisto.

  • M

    13. januar 2018 | 18:07

    Danasnji muskarci neznaju ni sijalicu da zamene a kamoli pokose travu ...toliko su postali isfeminizirani da vise preparata i vremena provode u kupatilu od zena.Dobar poslic da nije tezak uske farmerke i brdo nafuranih je za njih premija...a kucne poslove im zavrsavaju ili roditelji ili placene....cast izuzecima koji se podele na musko zenske poslove...ali sve ih je manje.cim muskarac umesto zene uzima porodiljsko onda je svima jasno da im kucni posao prija.

  • Brankica

    13. januar 2018 | 16:08

    Samo da mi se ne petlja u sredjivanje stana. To radim ja , a sve ostalo on.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA