≫ 

Alkoholičari koji puše marihuanu svakog dana imaju zdraviju jetru - tvrdi nauka

Medicinska marihuana dokazano ima mnogo pozitivnih efekata u lečenju različitih simptoma

  • 14

Dokazano je pozitivno dejstvo medicinske marihuane na bol i mučninu, a prema najnovijem istraživanju utiče na smanjenje oštećenja jetre kod alkoholičara.

9 znakova koji govore da bi trebalo da prestanete da jedete meso

Istraživanje koje je objavljeno u "Liver International" magazinu obuhvatilo je 320.000 odraslih pacijenta, a kod 10 odsto njih koji su uporedo sa alkoholom koristili i medicinsku marihuanu primećeno je odsustvo oštećenja jetre kao i nekih bolesti. To ukazuje da marihuana može da pomogne u sprečavanju oštećenja jetre.

Foto: MUP Srbije

-Naše istraživanje koje je sprovedeno među ljudima koji koriste alkohol pokazalo je da oni koji koriste kanabis imaju manje šanse da dobiju zapaljenje jetre, hepatitis, cirozu i hetatocelularni karcinom. Oni su imali manje šanse da dobiju neko oboljenje jetre, stoji u istraživanju.

Istraživači su došli do saznanja, u eksperimentima sa životinjama, da kanabioidi imaju protivupalna dejstva i mogu da smanje upalne procese jetre sprečavajući dugoročna oštećenja, piše bgr.com.

Foto: Profimedia/imageBROKER

Naravno, upotreba kanabisa na duge staze može da ima efekte na zdravlje, uglavnom one vezane za pušenje, a ne za THC. Bez preciznih podataka o tome kako upotreba samog kanabisa deluje na duge staze na organizam, verovatno nećete naići na lekara koji će vam savetovati upotrebu kanabisa paralelno sa upotrebom alkohola.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    30. januar 2018 | 22:17

    Nisam pristalica droga ali imam slučaj komšije čiji otac ima 98 godina a koristi kanabis otkako zna za sebe? Deda nikada nije bio kod lekara a priča i ima mozak ko da ima 35g? Potpuno pokretan i jedini mu je problem nema više živih baba u selu a ove od 70g su mu mlade kaže nije pedofil. Pa sad vi vidite? Ponekad verujem da nam kanabis namerno zabranjuju da bi medicina postojala? Ili farmacija.

  • Leonora

    30. januar 2018 | 15:44

    Da se legalizuje marihuana.Ionako je dokazano da je prirodno zdravije od hemije!!!

  • Rajko

    30. januar 2018 | 18:39

    Ustavi Policajac Narkomana : Dobro veče,vozačku i saobraćajnu ! Ma pusti me čoveče neznam gde sam kaze nark. Opet policajac: Rekao sam vozačku i saobraćajnu !! Jel ti znaš ko sam jaa !! A narkoman gleda u njega i kaže : Jaoo kuda ide ovaj sveet ...Ja neznam gde sam ,Ti neznaš koo siii !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA