≫ 

Odbila je da je leče od raka da bi sačuvala bebu - a onda su joj Leonardo Dikaprio i Kejt Vinslet bukvalno spasili život

Odlučila je da odloži lečenje dok se ne porodi kako ne bi ugrozila bebu, a onda su je lekari otpisali

  • 19

Gema Nutal saznala je da ima jako agresivan oblik raka jajnika kada je bila u drugom stanju, ali je odlučila da odbije lečenje jer je ono podrazumevalo gubitak bebe koju je nosila.

Naučnici su otkrili neverovatnu tajnu koju ultrazvuk krije o budućnosti bebe

Kada je 2013. godine otišla na pregled, lekari su otkrili veliku cistu na njenom jajniku za koju se ispostavilo da je opasan rak. Rekli su joj da joj treba tretman koji je štetan po bebu i da mora da abortira ako želi da primi terapiju i preživi. Ona je to odbila.

Otišla je kući i rekla roditeljima da ne želi da se odrekne svoje ćerke.

-Ona je spasila moj život, ona je razlog zašto je rak uopšte otkriven. Osećala sam da moram da joj uzvratim uslugu, rekla je Gema.

Rodila je zdravu devojčicu kojoj je dala ime Penelopa i tada je saznala poražavajuće vesti o svom zdravlju. Iako je imala samo 29 godina, lekari su joj dali manje od 6 meseci života i dali joj terapiju za poslednju fazu raka. Posle carskog reza bebu nije dobro ni videla kada je upućena na operaciju uklanjanja raka janika. Nakon ove operacije počeo je pakao jer su se tumori vraćali iznova i iznova u predelu oko glave.

Ona nije htela da odustane pogotovo zato što je imala jedan od najvažnijih i najvećih razloga da živi i ozdravi – njenu malu devojčicu. Sa svojom majkom uputila je apel svima kako bi skupila pomoć za lečenje za koje joj je trebalo 300.000 funti. Čula je za kliniku koja je odlična u lečenju raka u Nemačkoj i odlučila je da uradi sve što može kako bi otišla tamo na lečenje.

Foto: Facebook

Holivudska glumica Kejt Vinslet čula je njenu priču i zajedno sa Leonardom Dikapriom organizovala večeru sa Džek i Rouz. Uspeli su da skupe novac na večeri u Sent Tropeu i tako su pomogli da Gema ode na neophodno lečenje.

-Ne mogu dovoljno da zahvalim Kejt na pomoći. Bez njene donacije i pomoći javnosti moja priča se ne bi ovako završila. Mislila sam da sam napuštena. A onda se ona javila. Bila sam nervozna, a ona je pitala kako sam i kako ide moje lečenje. Rekla mi je da joj se ne zahvaljujem i da se ne zamaram time, jer je ona pročitala moju priču i kako je i sama majka troje dece zamislila se kako bi bilo njoj da je u toj poziciji, ispričala je Gema.

Foto: Tanjug/AP

Glumica koja ima 42 godine rekla je da je srećna što je uspela da skupi toliki novac i pomogne bolesnoj majci male devojčice da se izleči od teške bolesti i bude uz svoje dete, piše Daily mail. Kejt i Leonardo su na dobrotvornoj večeri uspeli da skupe 1,35 miliona dolara za fond za pomoć bolesnima.

Imuno-terapija kojoj je Gema podvrgnuta urodila je plodom i sada Gema čeka sledeću kontrolu i nada se da se više neće suočavati sa bolesti.

Daljinac

(M.Krstić/m.krstic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mara

    6. februar 2018 | 20:15

    Svaka cast majci ove prekrasne bebe. To su majke. I naravno bravo za dobre ljude koji se uvijek nadju dobrotu da podrze.

  • Bz

    6. februar 2018 | 21:47

    Draga nek ti je bog na pomoci

  • Lea

    6. februar 2018 | 22:27

    Postoje bezopasni nacini lecenja raka koji su mnogo efikasniji od farmaceutskih lekova i hemoterepije. Nikad ne bih dozvolila da me lekari lece. Narodna medicina je prava stvar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA