OPASAN DONJI VEŠ koji bi žene trebalo da izbegavaju - ginekolog otkriva sve opasnosti

Dobro pogledajte kakav veš nosite jer od njega vam zavisi kakvog ćete biti zdravlja

  • 1

Ginekolozi upozoravaju da žene moraju da obrate pažnju kada je u pitanju donji veš jer mnoge vaginalne infekcije vode poreklo od neadekvatnog donjeg veša koji dame svakodnevno nose.

POČELA JE DA SE UVIJA, PIPA I TRLJA: "Veštica za vaginu" otkriva tajnu savršenog orgazma (VIDEO)

Iako uživate u tome da nosite seksi veš kada ste u izlasku ili se spremate za neki nestašluk, nije pametno da ovakav veš nosite i preko dana. Zapravo, pamučne gaćice u stilu Bridžit Džouns i nisu tako loša ideja.

Foto: pixabay.com

Doktorka Ana Henderson istakla je da donji veš mora pre svega da bude udoban. Što je toplije i vlažnije vreme, to su šanse za razvoj vaginalne infekcije veće. Ukoliko nosite previše tesan donji veš, sprečavate da vaša koža diše i pospešujete razvoj mikroorganizama koji su loši po zdravlje.

Kako biste sprečile infekciju nosite pamučno rublje koje je odlično i u prevenciji drugih vaginalnih problema.

- Ovo je povezano i sa smanjenim rizikom od iritacije kože, smanjenja rizika od infekcija, a neke žene su rekle i da su im menstruacije manje bolne od kako nose isključivo pamučni veš, rekla je doktorka.

Žene koje nose tange i uske gaćice rizikuju urinarne infekcije jer materijal koji se nalazi usečen u njihove intimne delove predstavlja idealnu podlogu za razvoj bakterija. Ukoliko duže vreme nosite tange ili ih nosite tokom vežbanja u teretani, vaše intimno zdravlje je veoma ugroženo, piše Daily Star.

Foto: Profimedia/Alamy

Kako biste izbegle ove probleme, menjajte modele donjeg veša koji nosite. Nema ništa loše u nošenju tangi i sintetičkih materijala kada želite nekoga da zavedete i malo začinite vaš ljubavni život, ali za dnevne kombinacije birajte zdravi pamuk.

Pamučni veš je zdraviji jer može da se pere na visokim temperaturama koje ubijaju bakterije. Ukoliko se desi da dobijete osip ili neku infekciju, obavezno se javite vašem ginekologu.

Daljinac

(M.K./m.krstic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Живојин Кикинда

    7. februar 2018 | 21:42

    Ове данашње неносе доњи веш кажу да је то луксуз 😀

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA