Ove simptome tromba nemojte zanimarivati jer vam mogu spasiti život

Znak dobrog zdravlja je kada krvni ugrušci zaustavljaju krvarenje prilikom povreda

  • 4

Loše po zdravlje je kada se krvni ugrušci stvaraju unutar organizma i krvnih sudova jer tada mogu da ugroze život i izazovu srčani zastoj, šlog i druga opasna medicinska stanja.

Grip povećava opasnost od infarkta - ova vrsta izlaže vas najvećoj opasnosti

Krv u normalnim okolnostima putuje kroz naše telo kako bi do svih ćelija dostavio hranljive materije i bitno je da ovaj proces prođe bez smetnji bilo kog medicinskog stanja. U mnogim slučajevima simptome krvnog ugruška doživljavamo kao male zdravstvene tegobe koje brzo prođu, ali onda nastaje pravi pakao kada se problem pogorša. Zbog toga obratite pažnju na sledeće simptome i ukoliko ih primetite obavezno se javite lekaru.

Foto: Profimedia/ImageSource

Otok u jednom od udova

Jedan tip krvnih ugrušaka zove se duboka venska tromboza i u ovom slučaju postoji nedostatak kiseonika u vitalnim organima u telu što dovodi do smanjene cirkulacije. To rezultira otokom jednog od udova, obično noge, a kao simptom javlja se bol u nozi koji ne smete ignorisati i shvatati olako.

Vidljivo crvenilo duž vena

Primetite li crvene tragove duž vena, postoji opasnost po vaš život jer je crvenilo znak da imate krvni ugrušak. Javljaju se i pečati zbog čega je vaša koža užarena. Odmah se javite lekaru.

Bol u grudima i otežano disanje

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Ove simptome nemojte nikako da ignorišete jer u slučaju da ih imate istovremeno postoji mogućnost da je ugrušak stigao do pluća. Tromb u plućima može da bude fatalan po vas i ne smete da ga ignorišete jer vam je lekarska pomoć hitno potrebna.

Kašalj bez prehlade

U ovom slučaju, osobu pogađa kašalj bez simptoma prehlade i prolongira se danima.To može da bude znak da je tromb u stomaku, koji mora odmah da se reši jer u suprotnom vodi u smrt.

Jake i hronične glavobolje

Foto: Pixabay.com

Ako se javljaju jake glavobolje koje su praćene pomućenim vidom i otežanim govorom, postoji velika šansa da imate ugrušak. Ovo može da ukazuje na neurološki problem i ne sme da se ostavi bez pregleda i kontzrole neurologa koji će odlučiti o terapiji i predložiti operaciju ukoliko je to potrebno, piše speakingtree.com.

Otežano i plitko disanje

Nemojte ovo uzimati olako jer vrtoglavice, ubrzan puls i drhtavica u grudima može da ukazuje na to da je ugrušak u plućima. Javite se obavezno lekaru i objasnite mu sve simptome.

Daljinac

(M.K./m.krstic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dia

    10. februar 2018 | 20:03

    Uzbunjivačica!!, Klinički centar u Nišu, Danas,! Šok, do pregleda kroz prazne hodnike prostorije bez imena Šta je u njima? Ko radi. Kad radi koje vreme. LIFT KOJI KAŽE OTVORENA. ZATVORENA VRATA, Pult iza koga su dvojica radnika obezbeđenja valjda, umesto sestre beskonačno putovanje po ničemu nalik na bolnicu,. A KOD DOKTORA I DO NJEGA VEC PRITISAK U BESTRAGA, UMORNA LICA PORED MAŠINA tj. Kompjutera na kojima ne umeju da rade!!! Namrgođene sestre izgubljene U prostoru, nedovršena povrsina.... Pregled odlazak i pitanje!!! Gde su Pare? Kome je Srbija dala ovo zdanje, i ko ustvari uopšte zna da radi u njemu? Gospodo na vratima Ordinacija stavite bre!! Nazive ustih hemijskom olivkom ako i to. Umete!!

  • Dia

    10. februar 2018 | 15:44

    Htedoh da kažem, da bi znali za tromb, treba otici Lekaru!!!!

  • Dia

    10. februar 2018 | 16:10

    I ono pre toga!!!!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA