Šta se zaista dešava kada piškite pod tušem?

Napokon znamo da li je ovo dobra ideja, ili ne

  • 12

Svi smo se našli u ovoj situaciji. Skinuli smo sve sa sebe, zakoračili u kadu i pustili toplu vodu da se sliva po našem telu - a onda nam se ničim izazvano uključuje bešika.

Za mnoge je jednostavno previše komplikovano da uzmu peškir, osuše se i odu do WC šolje i zato sebi postavljaju pitanju - piškiti u kadi, ili ne, i šta se tada sve dešava?

Običan beli ili toalet papir u boji - evo koji je zaista zdrav, a koji veoma opasan po zdravlje

Ako je vaš odgovor "da", nema razloga da se osećate loše. Zapravo, sudeći po po brojnim anketama, skoro 80 odsto ljudi je priznalo da piške u kadi.

Foto-ilustracija: Foter/jurvetson

Međutim, koliko je ovo bezbedno i higijenski u poređenju sa piškenjem u WC šolju?

Studenti sa Univerziteta Istogna Anglija otkrili su da je piškenje u kadi potpuno normalno, ali i dobro za našu sredinu.

Kao deo njihovog eksperimenta, istraživači su ohrabrivali sve da to rade i došli do zaključka da, kada bi svi studenti univerziteta, njih 15.000, piškili u kadi - uštedeli bi dovoljno vode da napune 26 olimpijskih bazena.

A ko u obzir uzmemo i podatak da WC šolja potroši skoro četvrtinu sve vode u domu, na ovaj način bismo uštedeli i dosta novca.

Ali ovo nije jedini argument.

Foto: flickr/stefano peppucci

Doktori tvrde da je urin sterilan i neštetljiv, zapravo, može da pomogne ako osobe imaju problema sa atletskim stopalom.

U slučaju da se brinete da će urin oštetiti vodovodne cevi, nema potrebe. Vodovodne cevi WC šolje i odvod kade su uglavnom povezani, tako da ste bezbedni.

I možda najbolja stvar sa piškenjem u kadi, pogotovo ako ste muškarac, urin neće leteti svuda po pločicama u kupatillu.

Dakle, kada piškite u kadi - uštedećete vodu i pomoći planeti, smanjiti račun za struju, rešiti problem sa atletskim stopalom i nećete uništiti vodovodne instalacije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vida

    12. februar 2018 | 17:46

    Pomislite kako bi bilo zdravo i kakiti ispod tusa.Koliko se novca baci na istrazivanje gluposti.Svet je potpuno poludeo.

  • Palica

    12. februar 2018 | 12:24

    Piskite onda u lavabo divljaci.

  • stvarno?

    12. februar 2018 | 12:28

    Vaspitao me samachki zivot od 10 god da sedim na sholji dok shishkim. Ne moram kasnije i zute fleke da skidam sa plochica. A kod zena uzmem uvek 2 poena plus zbog te navike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA