Tajne ruske medicine: Izlečite kašalj i ojačajte imunitet, potrebne su vam samo ŠIŠARKE

Znamo koliko je voće i povrće zdravo, ali o blagotvornom dejstvu četinara malo se priča

  • 2

Verovatno ste čuli za lekovita svojstva šišarki od jele i bora, ali morate da znate na koji način pravilno da ih upotrebite.

Izlečite štitnu žlezdu pomoću ovog RECEPTA ruske narodne medicine!

Bilo da želite da ih koristite kao masažere, lek za bolno grlo, ili protiv reume, morate da znate na koji način da ih koristite kako biste izvukli maksimum iz njih.

Prirodni masažer

Foto: Pixabay.com

Borove šišarke su odličan izbor ako želite da napravite masažer. Odlične su kao masažeri za stopala, pa ih zato osušite i spremite za upotrebu. Kako noge ne bi bolele, šišarke se raspu na širini od 20cm i dužini od metar i po. Odozgo stavite tepih i po tome hodajte dva-tri minuta. U slučaju ravnih tabana korisno je kotrljati šišarke nogama tako što ćete ih staviti ispod stopala i valjajte ih u svim pravcima.

Suzbijaju osteohondrozu

Ova bolest lečila se šišarkama jele tako što se jedna šišarka jele dužine 6-7 centimetara pažljivo opere i prelije šoljicom ključane vode pa se ostavi poklopljena. Ujutru na prazan stomak treba popiti pola šolje čaja, a u šerpu sa šišarkom opet sipajte ključalu vodu. Sledeće jutro popijte celu količinu čaja, pa onda stavite novu šišarku. Čaj se pije dve nedelje, pa pauza od deset dana i onda opet dve nedelje. Na ovaj način može da se leči i artritis, giht, reumatizam, uganuće mišića i različite povrede.

Za dobar glas

Foto: Pixabay.com

Ukoliko vam često strada glas onda je za vas napitak od usitnjenih šišarki jele. Njih prelijte šoljom ključale vode i kuvajte 30 minuta uz povremeno mešanje, procedite i koristite za inhalaciju dva do tri puta na dan. Drugi način pripreme je da 6 šišarki prelijete s pola litra mleka i kuvajte na srednjoj vatri 15-20 minuta. U proceđen napitak dodajte med i popijte ovu količinu u toku dana.

Med sa šišarkama za jačanje imuniteta

Mlade zelene šišarke prelijte vodom i kuvajte 20 minuta u ztatvorenoj posudi. Ostavite ih da odstoje 24 sata a potom u to dodajte šećer u razmeri 1:1i kuvajte kao običan džem. Tri puta na dan uzimajte po kašičicu meda od jele radi jačanja imuniteta usled bilo kod oblika prehlade, angine, gripa i bolesti disajnih puteva.

Kupka sa šišarkama

Foto: www.pixabay.com

Vitamini neophodni za zdravlje mogu da se obezbede i putem kupke od šišarki. One sadrže mnogo korisnih materijala i mikroelemenata koji su naročito korisni u slučaju depresije, jakih stresova, nesanice, oslabljenog imuniteta, prehlade. Prelijte ih vodom u razmeri 1:1 i kuvajte na srednjoj vatri oko sat vremena, a potom ih ostavite da odstoje još sat vremena, procedite i sipajte u kadu s vodom. Na punu kadu dodati dva litra ekstrakta od šišarki i ležati u kupki 10-15 minuta. Nemojte ispirati telo čistom vodom.

Protiv artritisa i reume

Timktura od grančica jele s alkoholom najbolji je lek za trljanje zglobova i kičme u slučaju artritisa, išijasa, gihta, istegnutih ligamenata i mišića, različitih povreda, piše ruskidoktor.rs. Pomaže i kod bolova u mišićima i zglobovima usled prehlade i gripa. U tamnu staklenu posudu stavite 250 grama maldih grančica jele i prelijte ih s pola litra votke. Ostavite na tamnom i toplom mestu 10 dana, zatiom proceditei čuvajte u frižideru ne duže od godinu dana. Kad vas bole kolena ili krsta, tinkturu utrljajte na bolna mesta dok se ne upije, a potom umotajte mesto vunenim šalom.

Pre nego se odlučite da primenite neki od navedenih načina lečenja uz pomoć šišarki posavetujte se sa vašim lekarom koji je upoznat sa vašim zdravstvenim problemima.

Daljinac

(M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA