≫ 

MEDICINSKO ČUDO: U grudima mu kucaju dva srca - jedno njegovo i jedno presađeno (VIDEO)

Već u samom staru, doktorka Gopala Gokale videla je da operacija neće teći glatko, pa je rešila da rizikuje

  • 1

Kada je 56-godišnji muškarac iz Indije legao na operacioni sto zbog dugo očekivane transplatacije, nije ni slutio da će iz sale izaći sa dva srca.

Rođen je sa mozgom izvan glave, nisu ga poslali na intenzivnu jer su bili sigurni da će umreti - ali upravo je proslavio svoj 10. rođendan (FOTO)

Već u samom staru, doktorka Gopala Gokale videla je da operacija neće teći glatko, jer je srce 17-godišnjeg donora bilo premalo za grudni koš znatno starijeg pacijenta.

Međutim, povratka nije bilo. Doktorka je rešila da rizikuje. Ubacila je srce donora pored onog koje je trebalo zameniti. Zasekla je deo srčane kese i postavila novi organ između nje i pluća. Rezultat ove medicinske akrobacije su dva funkcionalna srca, oba sa otkucajima.

Tako je ovaj Indijac postao jedan od 150 preživelih nakon operacije kombinovanog transplantata. Njegovo stanje trenutno je stabilno, ali doktori upozoravaju da ga u budućnosti najverovatnije očekuju novi zdravstveni problemi.

Pogledajte priču o još jednom medicinskom čudu, i dečak koji je preživeo uprkos svemu:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA