≫ 

Putin objavio rat kanceru - pogledajte kako planira da porazi ovu smrtonosnu bolest

Predsednik Rusije objavio je rat smrtonosnim bolestima

  • 8

Tokom obraćanja u parlamentu, predsednik Rusije, Vladimir Putin dotakao se veoma važne teme medicinske brige o pacijentima koji pate od raka.

KONAČNO PRONAĐENA VAKCINA PROTIV RAKA? Uklonila je tumore iz tela miševa, da li je ovo najvažnije otkriće ikad?

Sudeći po njemu, gradovi koji imaju između 100 i 1.000 stanovnika trebalo bi da budu opremljeni sa lekarskim tačkama i laboratorijama.

Naseobine sa manje od 100 stanovnika trebalo bi da imaju mobilne medicinske komplekse na raspolaganju.

Predsednik je urgirao da svi građani barem dva puta godišnje idu na medicinske preglede.

Foto: Tanjug / AP

Kako bi svi zdravstveni podaci bili objedinjeni, Putin smatra da bi poliklinike i regionalni zdravstveni centri trebalo da budu digitalno povezani.

Na ovaj način, podizanje medicinskih kapaciteta zemlje na viši nivo trebalo bi da značajno umanji smrtne slučajeve izazvane bolestima.

Takođe, predsednik Rusije pozvao je na modernizaciju onkoloških centara i stvaranje kompletnog zdravstvenog sistema koji bi povezao sve - od dijagnoze do lečenja bolesti.

- Predlažem implementaciju specijalnog nacionalnog programa za borbu protiv raka, izjavio je on.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetlana

    1. mart 2018 | 16:07

    Najveci drzavnik ovog vremena.Istinski veliki covek koji zasluzuje postovanje i divljenje.Vratio je veliki ruski narod na mesto koje mu i pripada.Pravi patriota brine o svom narodu Objavice rat siromastvu i bolestima.Jedini predsednik kome verujem i steta sto i mi nemamo takvog.Zelim mu zdravlje i uspeh.Neka zivi na srecu i dobrobit svom narodu a Boga mi i nama.

  • Strucnjak

    1. mart 2018 | 19:57

    Eto moj narode svedoci ste kako je Rusija napredovala u svakom pogledu od kako je Vladimir Putin na vlasti.. Ovako se vodi drzava,napredak u svakom planu,posebno u vojnom! Videli ste i citali dokle je Nato smrdljivi dosao do granica Rusije ALI ne pada im na pamet da pokusaju napad na Rusiju jer videli su cime Rusija raspolaze tj.kojim naoruzanjem..napravili su oruzija nove ere naoruzanja koja nema niko i dragi moji sto je najbitnije ta ubojita oruzija njima ne sluzi da okupira i porazi druge drzave nego naprotiv samo da ocuva svoj integritet i zastiti svoje drzavne granice! Svaka ti cast Vladimire Putinu svaka cast rusima koji su pametni i radni i koji su sebe i svoja pokolenja obezbedili!

  • haos

    1. mart 2018 | 14:47

    Ako je rak kanceru,onda tu nema drame

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA