Koristite ga za kuvanje legendarnih srpskih jela, a ne znate da ništa ne leči kašalj kao on

Priroda sve leči sama, samo ako znate kakao da je upotrebite

  • 0

Suv i dugotrajan kašalj je u ovom periodu godine veoma čest kod brojnih ljudi. Razni sirupi, sprejevi i tabelete mogu ga na kratko zaustaviti, ali za trajno sprečavanje kašlja morate potražiti prirodni lek. U vašoj kuhinji se nalayi jedan od najboljih i sigurno ga imate, to je lovorov list.

4 prosta načina da za 21 dan postanete pravi optimista

Sve što vam je potrebno da biste napravili domaći sirup od lovora je:

6 listova lovora

2,5 decilitra vode

6 kašika šećera

1 limun

Želela je da bude Instagram zvezda, trošila je pare na egzotična putovanja, hotele i restorane - a onda shvatila koliku je grešku napravila

Foto: Pixabay.com

Bolje je koristiti smeđi šećer za ovaj recept.

Pripremu sirupa započinjete kuvanjem vode u posudi. Kada voda proključa, u nju dodajte listove lovora pa ih kuvajte od šest do deset minuta. Vodu u kojoj se kuvao lovor, procedite u drugu posudu, pa u nju umešajte šećer i limun. Dobro promešajte i pričekajte da se šećer istopi. Ovaj napitak uzimajte nekoliko puta dnevno. Možete uzimati po kašičicu svaki put kad vam se jave napadi kašlja. Ovaj domaći sirup možete čuvati u frižideru nekoliko dana.

Listovi lovora su bogati raznim mineralima i vitaminom B. Zbog odličnog antiseptičkog i protivupalnog delovanja, odličan su izbor za zaštitu imuniteta.

Foto: Pixabay.com

Lovorov list se od davnina koristio kao lek. Ova biljka pomaže u boljem funkcionisanju nervnog i mišićnog sistema, pa utiče pozitivno na metabolizam i hormonski status. Čaj od lovora se upotrebljava u lečenju bolesti organa za varenje, anoreksije, gubitka apetita, kod šećerne bolesti, kod kardiovaskularnih smetnji, kao i za dezinfekciju prostora u kom se nalaze virusi gripa, prehlade i razni drugi mikrobi.

Daljinac

(Telegraf.rs /D.V)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA