≫ 

Evo zašto bi još večeras trebalo da počnete da spavate u čarapama

Nije bitno da li volite osećaj da vam noge budu tople i udobne u čarapama, ili da se meškoljite bosi, ono što je najbitnije je da imate lepe snove

  • 8

Iako možda zvuči čudno, mnogi ljudi idu na spavanje u čarapama. Da li ste se ikada zapitali da li je to uopšte dobro? Istraživanja pokazuju da je zaista moguće dobiti neke zdravstvene prednosti ukoliko ih pre spavanja obujete.

Uradio je nešto što nijedan muškarac ne bi smeo - i žene ga zbog toga obožavaju

Jedna od najvažnijih stvari u kojima vam čarape stvarno mogu pomoći je to što one pomažu da brže zaspite. Osim što pomažu da se lakše zaspi, čarape greju noge, a krvni sudovi u stopalima se šire, što koristi mozgu da dobije signal da je vreme za spavanje. Kada telo postane toplo, organizam će sam pokušati da se ohladi na udobniju temperaturu, što će opet pomoći da se zaspi brže.

Svaki dan ih pritiskate, a ovi dugmići zapravo ne služe ničemu

U čemu još pomaže obuvanje čarapa pred spavanje?

Sprečava noćno znojenje

Čarape na nogama tokom spavanja pomažu u regulaciji telesne temperature dok samo telo sprovodi proces hlađenja. Ovakav tip kontrole temperature tela može biti od koristi u sprečavanju pojavljivanja noćnog preznojavanja, koje može da dovede do poremećaja sna.

Pomaže kod Rejnoove bolesti

Rejnoova bolest je retko stanje koje pogađa krvne ćelije pojedinca i izaziva preteranu reakciju na hladne temperature, koja u teškim slučajevima može dovesti do rana ili nekroze (smrti) tkiva. Kako spavanje sa čarapama pomaže u regulaciji temperature tela, to može pomoći da se spreči ovo stanje.

Foto: Pixabay.com

Ublažava problem suve kože

Osobama koje se suočavaju sa problemom suve kože, posebno u zimskim mesecima kada su temperature niske, dešavaju se i suva, ispucala stopala. Ovakvo stanje može dovesti do nepodnošljivog bola, osim toga što ni estetski ne izgleda lepo. Nanošenje odgovarajuće kreme na noge pre spavanja i nošenje čistih pamučnih čarapa, pomaže da se izbegne buđenje sa bolnim i suvim stopalima.

Poboljšava seks

Prema popularnoj studiji iz 2005. godine, parovi koji nose čarape imaju više šanse da dožive orgazam tokom seksa. Studija je utvrdila da se osobe sa hladnim stopalima brže "hlade" i da im je zato teško da dosegnu vrhunac.

Daljinac

(Telegraf.rs / medicalnewstoday.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera kojot

    7. mart 2018 | 20:35

    Sta kazu za gace?jel su i one pozeljne prilikom spavanja ili sexa?

  • Ja

    7. mart 2018 | 16:50

    Vunene carape su zakon.Imam koje mi stoje sa pidzamom.Super se osecam.

  • Dusadusa Dusadusa!Dusan

    7. mart 2018 | 22:45

    Spavam sa carapama i prijatnije mi i brze zaspim,provereno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA