Osećate svrab i peckanje nakon seksa? Nikada ne biste pomislili da je ovo uzrok!

Kontracepcija je jako važna kada je seks u pitanju

  • 7

Mnogi parovi koji su dugo u vezi ili se dobro poznaju ne koriste kondom kao kontracepciju pa im je prekid odnosa jedna od kontracepcija kju koriste pored pilula koje piju devojke – ali samo pod uslovom da nisu alergične na spermu.

Otkriven razlog zašto najviše žena zatrudni zimi - i uopšte nije romantičan

Žene koje imaju alergiju na spermu, svaki put kada se sperma nađe u materici zažale što su uopšte imale seks. Usled reakcije imaju osećaj zapaljenja u vagini koji je bolan. Zbog toga je za njih jako opasno ako partner doživi orgazam bez kondoma.

Pixabay

Do reakcije dolazi zbog proteina koji se nalazi u spermi. Lekari ističu da niko ne zna zašto se ovo dešava, ali je poput alergije na polen ili određenu hranu pa telo tako reaguje i prepoznaje spermu kao neko strano telo koje mu ne prija.

Moguće je da budete alergične na spermu jednog muškarca, ali ne i drugog u zavisnosti od njegove sperme. Nažalost, alergija na spermu ne zavisi od toga šta muškarac jede ili njegovog načina života, već od proteina koji se nalazi u spermi. To znači da muškarac ne može da uradi ništa da to promeni. Ananas može da utiče na to da sperma ima lepši ukus, ali ne i da bude manje izazivač alergije.

Smptomi alergije na spermu su različiti i uglavnom su lokalni. Javlja se crvenilo, otok, peckanje, svrab i to samo u roku od nekoliko minuta do sat vremena nakon seksa. Simptomi mogu da traju nekoliko sati do nekoliko dana.

Foto: Profimedia

Simptomi poput vrtoglavice, groznice i šoka su jako retki, ali mogu da budu ozbiljni. Kako biste bile sigurne da imate alergiju trebate da uradite test kod lekara. U slučaju žena koje imaju ozbiljne alergije ovo nije naivna stvar jer i samo jedna kapljica sperme izaziva reakciju. Neke od njih imaju reakciju i čak tokom oralnog seksa.

Ovo može da bude veliki problem u slučaju da pokušavate da ostanete trudne, piše metro.co.uk. U tom slučaju vaša materica vidi spermu kao strano telo koje treba odstranirti i ona se bori protibv nje i uništava je. U ovim slučajevima od pomoći može da vam bude samo odlazak u kliniku za reproduktivno zdravlje.

Daljinac

(Telegraf.rs/M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zaljubljena u zivot

    26. mart 2018 | 21:58

    Sex sam izbacila iz upotrebe i nista mi ne fali. Odlicno sam 😊

  • Zirafa

    26. mart 2018 | 17:18

    Provo trebba da imas seks ja nisam I'mo ne pamtim koko dugo

  • Ana

    27. mart 2018 | 09:24

    Srecom nemam takav problem. Ako me ne zalije unutra kao da nije bilo seksa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA