Policistični jajnici muče svaku drugu ženu, a za ovu potpuno prirodnu terapiju kažu da čini čuda

To je složen medicinski problem, praćen nepravilnim menstruacijama ili njihovim privremenim ili stalnim izostancima, višakom kilograma, opadanjem kose i neplodnošću

  • 0

Klasična medicinska terapija policističnih jajnika uključuje lekove i eventuale hirurške zahvate odstranjivanja cisti, ali i to se često pokaže i kao nedovoljno delotvorno ili kao privremeno rešenje. Ciste se neretko vraćaju. Ovakav razvoj lečenja nimalo ne čudi jer hormone nije jednostavno regulisati lekovima, pa traže i promenu životnih navika.

Godine ipak nisu samo brojka! Sa OVOLIKO godina žena prestaje da izgleda mlado

Sindrom policističnih jajnika, praćen nepravilnim menstruacijama ili njihovim privremenim ili stalnim izostancima, višak kilograma, opadanje kose i neplodnost, složen je medicinski problem. Njegovo dugotrajno lečenje ume da iscrpljuje, pa mnogi hormonsku terapiju nadopunjuju ili zamenjuju prirodnim lekovima – čajevima, tinkturama, kapima…

Tajni recept za zdravlje i psihu legendarnog naučnika: Evo koje namirnice NIKOLA TESLA NIKAD NIJE JEO!

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Za ove lekove kažu da pomažu:

1. Vino od gospine trave, rastavića i hajdučke trave

Stavite po tri kašike čaja od gospine trave (kantariona), poljskog rastavića i hajdučke trave u lonac i prelijte jednim litrom kvalitetnog belog vina. Promešajte i sipajte u staklenu flašu. Zatvorite i stavite da odstoji 10 dana. Zatim tečnost procedite i pijte svako jutro po 1 decilitar na prazan stomak.

2. Tinktura od ruse (divlji mak)

Uberite rusu dok je još u cvatu, osušite je na svežem vazduhu i zatim usitnite ili je nabavite u biljnoj apoteci. Stavite je u teglu ili flašu i prelijte rakijom, pa zatvorite. Ostavite da odstoji oko 10 dana na tamnom mestu, pa nakon toga procedite smesu. Dobićete tinkturu koju ćete koristiti svaki dan: prvi dan, ujutru pre doručka uzmite jednu kašičicu koju ćete razmutiti u malo vode, a idućih 10 dana uzimajte supenu kašiku, pa u poslednjih 10 dana istu količinu ali tri puta dnevno. Nakon toga napravite pauzu od mesec dana, pa opet nastavite sa terapijom.

Foto: Pixabay.com

3. Cimet i med

Mirisni začin, koji se uglavnom stavlja u slatka jela i napitke je vrlo lekovit. Naučnici su otkrili da je delotvoran i kod policističnih jajnika i lečenja neplodnosti. Cimet pojačava sposobnost tela za procesuiranje glukoze i insulina. Terapija se sastoji od toga da svaki dan po nekoliko puta konzumirate cimet u prahu zajedno sa medom.

4. Neven i hajdučka trava

Osim navedenih prirodnih lekova, naročito su delotvorni i čajevi od sladića, nevena i koprive. Na primer, možete uzeti terapiju od 40 dana u kojoj ćete svakodnevno tokom celog dana piti čaj od nevena i hajdučke trave, u meri 2:1 (ukupno pet kašika mešavine). Prelijte bilje litrom proključale vode i pustite da odstoji pola sata.

Daljinac

(Telegraf.rs / cure.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA